Burkānu mafini bez olām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.6000 5
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
230 g
230 g konservēti ananasi
konservēti ananasi
225 g
225 g cukurs
cukurs
150 ml
150 ml saulespuķu eļļa
saulespuķu eļļa
150 ml
150 ml piens
piens
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
225 g
225 g milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1/2 TK
1/2 TK soda
soda
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
200 g
200 g burkāni (sarīvēti)
burkāni (sarīvēti)
Glazūrai:
150 g
150 g pūdercukurs
pūdercukurs
3 TK
3 TK ūdens
ūdens
12
12 pekanriekstu pusītes
pekanriekstu pusītes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Interesanti mafini no burkānu un sasmalcinātu ananasu mīklas. Smaržos pēc rudens un kanēļa. Recepte jo īpaši piemērota tiem, kas neēd olas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C. Sagatavo mafinu pannu, kurā ieliktas 12 papīra mafinu formiņas.
    Vēlākam rezervē 12 nelielus ananasa gabaliņus.

    Pārējos ananasus ievieto virtuves kombainā un sasmalcina.

    Bļodā sakuļ cukuru ar eļļu, pienu un vaniļas ekstraktu. Tad šķidrumam piesijā miltus, cepamo pulveri, sodu un kanēli. Mīklai pievieno arī sarīvētos burkānus un sasmalcinātos ananasus. Visu viegli samaisa.

    Mīklu sapilda mafinu formiņās. Mafinus liek cepeškrāsnī un cep 20 minutes, līdz tie ir zeltaini, bet iedurtais kociņš iznāk laukā sauss. Mafinus atdzesē.

    Gatavo glazūru: pūdercukuru sajauc ar 2–3 tējkarotēm ūdens, lai veidotos bieza pasta. Cukura glazūru ziež virsū katram mafinam. Dekorē ar ananasa gabaliņu un pekanrieksta pusīti.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form