Burkānu un tomātu zupa ar kokosriekstu pienu
Foto: Ilze Liepiņa
4.1429 7
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 sīpols
sīpols
5
5 cm ingvers
cm ingvers
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 citronzāles stiebrs
citronzāles stiebrs
1,5 ĒK
1,5 ĒK Gī sviests (vai parastais sviests)
Gī sviests (vai parastais sviests)
1 TK
1 TK kurkuma
kurkuma
2 ĒK
2 ĒK kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
9
9 burkāni (vidēji lieli)
burkāni (vidēji lieli)
3-4
3-4 tomāti (vidēji)
tomāti (vidēji)
1
1 bundžiņa kokosriekstu piens
bundžiņa kokosriekstu piens
2 ĒK
2 ĒK sēklas (dažādas: linsēklas, sezama, saulespuķu, ķirbja)
sēklas (dažādas: linsēklas, sezama, saulespuķu, ķirbja)
sauja
sauja kinzas zaļumi
kinzas zaļumi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas čili
čili
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Saulaina rudens zupa, kas sildīs vēsākās dienās. Tasty.lv "Zupu konkursam" to iesūtījusi lasītāja Ilze Liepiņa. Viņas ģimenei tā ir iecienīta zupa visas aukstās sezonas garumā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Noloba un smalki sagriež sīpolu, ingveru un ķiploku (citronzāli atstāj veselu, jo pēc tam to būs vieglāk izņemt laukā). Nomizo un ripiņās sagriež burkānus.

    Katliņā izkausē sviestu un tajā izkarsē kurkumu. Pēc tam viegli apcep sīpolu, ingveru, ķiploku un citronzāli. Kad garšvielas apceptas, pievieno burkānus un apcep zeltainus.

    Katlā lej ūdeni tik daudz, lai nosegtu burkānus. Uz mazas uguns turpina sautēt burkānus. Kad burkāni mīksti, tiem pievieno gabaliņos sagrieztus mizotus (var arī nemizotus) tomātus. Vāra uz mazas uguns līdz tomāti gatavi. Sablendē. Pievieno kokosriekstu pienu, pēc garšas sāli un vēlreiz uzsilda līdz uzmet burbuli.

    Pasniedzot zupu dekorē ar grauzdētām sēklām un svaigu kinzu. Tie, kuriem garšo asumiņš - pievieno čilli. Mēs piekožam Svētes maizi ar ķirbju sēklām. Lai labi garšo!

    Iesūtīja: Ilze Liepiņa

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form