Foto: Shutterstock
Čaganas olu–vārītu kartupeļu kotletes, ko ēd pusdienās ar piedevām vai vienkārši liekot uz maizes.
45Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 gab.olas0.5 gab.sīpols1 ĒKsviests1 šķēlebaltmaizes mīkstums1.5 ĒKpiens1 gab.vārīts kartupelis1 ĒKkviešu milti rīvmaize1 šķipsnacepamais pulveris augu eļļa sāls pētersīļi

Sagatavošana

1

Smalki sakapātus sīpolus apcep sviestā.

2

Vienu veselu olu un vienas olas baltumu saputo un pielej sīpoliem. Lēnām maisot, cep uz lēnas uguns, līdz olas sabiezē.

3

Atdzesē ceptās olas un pievieno tām pienā izmērcētu baltmaizi, samīcītus kartupeļus, miltus, jēlu olas dzeltenumu, sāli, cepamo pulveri, ļoti sīki sakapātus pētersīļus.

4

Iegūto masu rūpīgi samaisa un veido kotletes, pēc tam tās apvārta rīvmaizē.

5

Pannā sakarsē eļļu un cep kotletes no abām pusēm, līdz parādās brūna garoziņa.

Iesūtīja: VecPoga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!