Vārīti cepelīni ar sviesta mērci
Foto: Shutterstock
4.1667 6
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg kartupeļi
kartupeļi
3-4 gab.
3-4 gab. vārīti kartupeļi
vārīti kartupeļi
 
sāls
sāls
Pildījumam:
400 g
400 g maltā gaļa
maltā gaļa
1 ĒK
1 ĒK krējums
krējums
 
majorāns
majorāns
 
pipari
pipari
 
sāls
sāls
 
sīpoli
sīpoli
Mērcei:
 
sviests
sviests
 
skābais krējums
skābais krējums
 
smalki sagriezti speķa gabaliņi
smalki sagriezti speķa gabaliņi
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Lietuviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, kausēta sviesta vai krējuma mērci. Cepelīni ir viens no pazīstamākajiem lietuviešu tradicionālajiem ēdieniem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu.

    Šķidrumu neizlej, bet gan pagaida, līdz nostājas ciete. Tad šķidrumu nolej, bet cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.

    Vārītos kartupeļus samaļ.

    Zaļos kartupeļus, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca.

    Ņem aptuveni pa 80 gramus mīklas, saplacina, uzliek pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī.

    Vāra aptuveni 20-25 minūtes, uzmanīgi pamaisot.

    Cepelīnus pasniedz ar mērcīti, kas pagatavota no kausēta sviesta, skābā krējuma un saceptiem speķa gabaliņiem.

    Pildījumu var gatavot arī no sēnēm vai biezpiena.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form