
Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, kausēta sviesta vai krējuma mērci. Cepelīni ir viens no pazīstamākajiem lietuviešu tradicionālajiem ēdieniem.
Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu.
Šķidrumu neizlej, bet gan pagaida, līdz nostājas ciete. Tad šķidrumu nolej, bet cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.
Vārītos kartupeļus samaļ.
Zaļos kartupeļus, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca.
Ņem aptuveni pa 80 gramus mīklas, saplacina, uzliek pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī.
Vāra aptuveni 20-25 minūtes, uzmanīgi pamaisot.
Cepelīnus pasniedz ar mērcīti, kas pagatavota no kausēta sviesta, skābā krējuma un saceptiem speķa gabaliņiem.
Pildījumu var gatavot arī no sēnēm vai biezpiena.
Iesūtīja: Ieva