Cepeškrāsnī ceptas kartupeļu pusītes ar cieto sieru
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg kartupeļi
kartupeļi
150 g
150 g cietais siers, piemēram, Parmezāns vai Džiugas
cietais siers, piemēram, Parmezāns vai Džiugas
pēc garšas
pēc garšas Vidusjūras garšvielas
Vidusjūras garšvielas
100 g
100 g sviests
sviests
5 gab.
5 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kas gan labāks par kartupeļiem un sieru? Kartupeļi ar sieru! Ar pārliecību saku, ka, reiz pamēģinājuši, jūs noteikti šos kartupeļus gatavosiet vēl!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomazgā, noslauka un pārgriež šķērsām uz pusēm.

    Sviestu izkausē, sieru sarīvē, ķiplokus nomizo un sakapā vai izspiež caur ķiplokspiedi.

    Rīvēto sieru pārlej ar kausēto sviestu, pievieno ķiplokus, Vidusjūras garšvielas, visu samaisa.

    Cepamplāti izklāj ar cepampapīru. Uz katras kartupeļa pusītes griezuma vietai pārziež siera masu (apmēram tējkarote, pusotra – atkarīgs no kartupeļu izmēra) un sēdina kartupeli pannā (ar sieru uz leju).

    Liek iepriekš sakarsētā krāsnī un cep apmēram pusstundu – līdz gatavi! Beigu posmā var pārkaisīt kartupeļiem pāri vēl sieru, pievienojot nedaudz sviesta piciņu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.