Cepeškrāsnī cepti biezpiena plācenīši
Foto: Diāna Bogdanova
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g biezpiens
biezpiens
100 g
100 g skābais krējums
skābais krējums
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 naža gals
1 naža gals sāls
sāls
1 naža gals
1 naža gals kurkuma
kurkuma
7 ĒK
7 ĒK manna
manna
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
3 saujas
3 saujas rozīnes
rozīnes
2 gab.
2 gab. āboli
āboli
 
eļļa cepampapīra iesmērēšanai
eļļa cepampapīra iesmērēšanai
  • Brokastis
  • Citi ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Biezpiena plācenīšus, protams, var cept tradicionālajā veidā – uz pannas, bet reizēm gribas kaut ko mazliet citādāku, saka Diāna Bogdanova. Un, lūk, tapa biezpiena plācenīši cepeškrāsnī – kā kūciņas! Savukārt saliekot mīklu kēksu formiņās, sanāk biezpiena kēksiņi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Biezpienu sablendē ar skābo krējumu, olām, sāli un kurkumu.

    Pievieno mannu, kārtīgi samaisa un atstājiet uz 20 minūtēm, lai manna uzbriest.

    Pēc tam pievieno mīklai cepamo pulveri, nomazgātas rozīnes un sagrieztus ābolus. Kārtīgi samaisa.

    Veido plācenīšus un liek pannā uz cepampapīra, kas iesmērēts ar eļļu.

    Cep 190 grādos 10 minūtes no vienas puses, tad vēl 10 minūtes no otras puses. Ja cep kēksa formiņā, tad jācep apmēram 15 minūtes, kamēr virsiņa zeltainui brūna.

    Pasniedz zemeņu mērci, ievārījumu vai krējumu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form