Neparasta (bet ļoti garda!) kombinācija ar zivi un saldajiem kartupeļiem. Garšu buķeti atsvaidzina citrons, zaļumi un vienkāršie salāti.
35Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 gab.atlaidinātas heka filejas4 gab.saldie kartupeļi, nomizoti un sagriezti salmiņos30 gsviests50 mlrapšu eļļa kaltētu garšaugu maisījums citronu sula fenheļa sēklas PASNIEGŠANAI: svaigu kāpostu salāti citronu daiviņas aragula jeb rukola

Sagatavošana

1

Uz cepeškrāsns pannas uzlej eļļu un ļauj tai uzsilt, kamēr silda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

2

Saldos kartupeļus ieliek bļodā ar ūdeni un piecas minūtes silda mikroviļņu krāsnī, tad izņem no mikroviļņu krāsns un kārtīgi nosusina. Apcep kartupeļus eļļā un liek cepties cepeškrāsnī. 10 – 12 minūtes cep vienu pusi, tad apgriež un tikpat ilgi cep otru pusi.

3

Zivi uzliek uz iepriekš ieeļļota cepamā papīra un apslaka ar citronu sulu. Uzber kaltētu garšaugu maisījumu un fenheļa sēklas pēc garšas. Cep 15 – 20 minūtes vai līdz zivs ir gatava. Pasniedz ar saldajiem kartupeļiem, svaigu kāpostu salātiem un citronu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!