
Bērnu ballīšu iecienītais "Skudru pūznis" ar vārītu iebiezināto pienu un riekstiem.
Mīklai mīkstu margarīnu vai sviestu saputo ar cukuru, sodu un sāli. Pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa. Mīklu ieliek uz kādu pusstundu ledusskapī, pēc tam samaļ caur gaļasmašīnu, uzliekot cepumu gatavošanai paredzēto uzgli un cenšoties izvilkt pēc iespējas garākas cepumu lentes.
Cepumu lentes apbrūnina līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, kad atdzisušas, sadrupina gabaliņos.
Krēms: vārītu iebiezināto pienu samaisa ar mīkstu sviestu, pievieno sakapātus riekstus. Visu samaisa kopā ar sadrupinātajiem cepumiem un kārto kā kaudzi, pārkaisot ar sarīvētu šokolādi un magonēm.
Iesūtīja: vicky