Ceptais 'Skudru pūznis' ar riekstiem
Foto: Shutterstock
3.4000 5
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 bundža vārīta iebiezinātā piena
bundža vārīta iebiezinātā piena
330 g
330 g sviests
sviests
0.5 glāze
0.5 glāze skābs krējums
skābs krējums
0.5 TK
0.5 TK soda
soda
120-150 g
120-150 g cukurs
cukurs
100 g
100 g margarīns
margarīns
2.5 glāzes
2.5 glāzes milti
milti
100 g
100 g rieksti
rieksti
180 g
180 g šokolāde
šokolāde
 
magones
magones
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Bērnu ballīšu iecienītais "Skudru pūznis" ar vārītu iebiezināto pienu un riekstiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīklai mīkstu margarīnu vai sviestu saputo ar cukuru, sodu un sāli. Pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa. Mīklu ieliek uz kādu pusstundu ledusskapī, pēc tam samaļ caur gaļasmašīnu, uzliekot cepumu gatavošanai paredzēto uzgli un cenšoties izvilkt pēc iespējas garākas cepumu lentes.

    Cepumu lentes apbrūnina līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, kad atdzisušas, sadrupina gabaliņos.

    Krēms: vārītu iebiezināto pienu samaisa ar mīkstu sviestu, pievieno sakapātus riekstus. Visu samaisa kopā ar sadrupinātajiem cepumiem un kārto kā kaudzi, pārkaisot ar sarīvētu šokolādi un magonēm.

    Iesūtīja: vicky

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form