Ceptas garneles spāņu gaumē
Foto: Publicitātes foto
3.0000 3
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vienas no populārākajām tapām Spānijā ir ''gambas aj ajillo'' – sautētas garneles ar ķiplokiem, kas lieliski saskanēs ar visaromātiskāko Spānijas gaišo vīnogu šķirni Albarinio, iepazīstina ''Rimi'' gardēdis Normunds Baranovskis un vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics.

Dziļajā pannā uzkarsē eļļu, pievieno ķiplokus un sarkano piparu pārslas.

Sautē aptuveni minūti, līdz ķiploki paliek maigi brūni.

Uzgriežot lielāku gatavošanas temperatūru, pievieno garneles, citrona sulu un spāņu brendiju vai šeriju.

Samaisa un sautē aptuveni 3 minūtes, līdz garneles kļūst rozā.

Pasniedz ar svaigu bageti no pannas vai šķīvja, pirms tam pārkaisot ar sāli, pipariem un sasmalcinātiem pētersīļiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form