Ceptas garneles spāņu gaumē
Foto: Publicitātes foto
3.2500 4
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 ml
100 ml nerafinēta olīveļļa
nerafinēta olīveļļa
10
10 ķiploka daivas
ķiploka daivas
1 TK
1 TK sarkano piparu pārslas
sarkano piparu pārslas
500 g
500 g tīģergarneles
tīģergarneles
1
1 citrons
citrons
60-90 ml
60-90 ml spāņu brendijs vai sausais šerijs
spāņu brendijs vai sausais šerijs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti pipari
malti pipari
3 TK
3 TK sasmalcināti pētersīļi
sasmalcināti pētersīļi
1
1 bagete
bagete
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Vienas no populārākajām tapām Spānijā ir ''gambas aj ajillo'' – sautētas garneles ar ķiplokiem, kas lieliski saskanēs ar visaromātiskāko Spānijas gaišo vīnogu šķirni Albarinio, iepazīstina ''Rimi'' gardēdis Normunds Baranovskis un vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dziļajā pannā uzkarsē eļļu, pievieno ķiplokus un sarkano piparu pārslas.

    Sautē aptuveni minūti, līdz ķiploki paliek maigi brūni.

    Uzgriežot lielāku gatavošanas temperatūru, pievieno garneles, citrona sulu un spāņu brendiju vai šeriju.

    Samaisa un sautē aptuveni 3 minūtes, līdz garneles kļūst rozā.

    Pasniedz ar svaigu bageti no pannas vai šķīvja, pirms tam pārkaisot ar sāli, pipariem un sasmalcinātiem pētersīļiem.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form