Ceptas medījuma aknas ar sīpoliem
Foto: Valdis Ošiņš
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
medījuma aknas
medījuma aknas
 
cūku tauki vai augu eļļa
cūku tauki vai augu eļļa
 
sīpoli
sīpoli
 
sāls
sāls
 
svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
 
milti
milti
 
ola
ola
 
skābs krējums
skābs krējums
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ceptas aknas ir tradicionāls ēdiens uzreiz pēc medībām, tad gatavo aknu mērci ar saldo krējumu. Ziemā ēdienu papildina ar skābētiem kāpostiem. Recepti iesaka Mednieku un makšķernieku kluba "Zaube" biedrs Druvis Legzdiņš sadarbībā ar Zaubes savvaļas kulinārā festivāla komandu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dienu pirms cepšanas aknas sagriež šķēlītēs 5–7 mm biezumā, izklapē no abām pusēm, apkaisa ar sāli un pipariem, izmaisa, pārklāj un liek vēsumā līdz nākamajai dienai. Aknas var arī iemarinēt maisījumā no olas, skābā krējuma un kādas karotes kviešu miltu.

    Nākamajā dienā cep uz pannas sakarsētā eļļā vai cūku taukos. Var cept uz sakarsētām oglēm.

    Var ēst uzreiz vai arī sacept daudz sīpolu, karstum­izturīgā traukā likt kārtām ceptos sīpolus un aknas un pasautēt vēl nedaudz karstā cepeškrāsnī.

    Pannā, kurā aknas ceptas, var pagatavot mērcīti.

    Ēd tāpat, ar zaļumiem un ceptiem vai vārītiem kartupeļiem. Piedevās labi der arī rīsi vai griķi.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form