
Ar sparģeļiem viss ir patiesi vienkārši – mazliet sviesta, mazliet sāls un piparu, pieskatīta apcepšana pannā un rezultāts patiesi gards. Sulīgākai garšas notij pannā pasutini arī ķirštomātus ķekaros, bet mērces vietā – ēdamkarote izkausēta kaņepju sviestiņa. Lieliska dārzeņu piedeva kādam gaļas ēdienam vai ēšanai tāpat.
Sparģeļiem aplauž kātiņus (aptuveni 1–2 cm no griezuma vietas) un noskalo tos.
Uzkarsē pannu uz vidējas uguns, ielej tajā eļļu, pieliek sviestu, lai tas izkūst. Tad pannā liek sparģeļus un apcep, ik pa laikam apmaisot, 5 minūtes.
Kamēr sparģeļi cepas, ķirštomātus noskalo un pārgriež uz pusēm. Tad pievieno pannā sparģeļiem, uzkaisa sāli un piparus, un cep visu vēl 5 minūtes, regulāri apmaisot.
Kad dārzeņi apcepušies, tos uzliek uz šķīvja.
Tajā pašā karstajā pannā liek kaņepju sviestu, izkausē un pārlej apceptajiem sparģeļiem un ķirštomātiem.
Lai labi garšo!