Foto: DELFI
Ar sparģeļiem viss ir patiesi vienkārši – mazliet sviesta, mazliet sāls un piparu, pieskatīta apcepšana pannā un rezultāts patiesi gards. Sulīgākai garšas notij pannā pasutini arī ķirštomātus ķekaros, bet mērces vietā – ēdamkarote izkausēta kaņepju sviestiņa. Lieliska dārzeņu piedeva kādam gaļas ēdienam vai ēšanai tāpat.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
250 gsparģeļi1 TKolīveļļa1 TKsviests pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari150 gķirštomāti ķekaros1 ĒKkaņepju sviests

Sagatavošana

1

Sparģeļiem aplauž kātiņus (aptuveni 1–2 cm no griezuma vietas) un noskalo tos.

2

Uzkarsē pannu uz vidējas uguns, ielej tajā eļļu, pieliek sviestu, lai tas izkūst. Tad pannā liek sparģeļus un apcep, ik pa laikam apmaisot, 5 minūtes.

3

Kamēr sparģeļi cepas, ķirštomātus noskalo un pārgriež uz pusēm. Tad pievieno pannā sparģeļiem, uzkaisa sāli un piparus, un cep visu vēl 5 minūtes, regulāri apmaisot.

4

Kad dārzeņi apcepušies, tos uzliek uz šķīvja.

5

Tajā pašā karstajā pannā liek kaņepju sviestu, izkausē un pārlej apceptajiem sparģeļiem un ķirštomātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!