Cepti sparģeļi un ķirštomāti ar kaņepju sviestu
Foto: DELFI
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g sparģeļi
sparģeļi
1 TK
1 TK olīveļļa
olīveļļa
1 TK
1 TK sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
150 g
150 g ķirštomāti ķekaros
ķirštomāti ķekaros
1 ĒK
1 ĒK kaņepju sviests
kaņepju sviests
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ar sparģeļiem viss ir patiesi vienkārši – mazliet sviesta, mazliet sāls un piparu, pieskatīta apcepšana pannā un rezultāts patiesi gards. Sulīgākai garšas notij pannā pasutini arī ķirštomātus ķekaros, bet mērces vietā – ēdamkarote izkausēta kaņepju sviestiņa. Lieliska dārzeņu piedeva kādam gaļas ēdienam vai ēšanai tāpat.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sparģeļiem aplauž kātiņus (aptuveni 1–2 cm no griezuma vietas) un noskalo tos.

    Uzkarsē pannu uz vidējas uguns, ielej tajā eļļu, pieliek sviestu, lai tas izkūst. Tad pannā liek sparģeļus un apcep, ik pa laikam apmaisot, 5 minūtes.

    Kamēr sparģeļi cepas, ķirštomātus noskalo un pārgriež uz pusēm. Tad pievieno pannā sparģeļiem, uzkaisa sāli un piparus, un cep visu vēl 5 minūtes, regulāri apmaisot.

    Kad dārzeņi apcepušies, tos uzliek uz šķīvja.

    Tajā pašā karstajā pannā liek kaņepju sviestu, izkausē un pārlej apceptajiem sparģeļiem un ķirštomātiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.