60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
Māksla gatavot mājās1 kgtomāti2 gab.nelielas paprikas1 gab.sarkanais sīpols pēc garšassvaigi garšaugi – timiāns, rozmarīns u,c. olīveļļa pēc garšassāls, pipari pēc garšasmedus vai cukurs
Sagatavošana
1
Tomātu virspusējo daļu krusteniski iegriež un noplaucē ar karstu ūdeni. Nomizo miziņas.
2
Cepšanas traukā izkārto tomātus, uz pusēm pārgrieztu sīpolu un papriku sadalītu četrās daļās. Pārslaka ar eļļu.
3
Trauku nosedz ar foliju un ievieto uz 40 minūtēm līdz 200 C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī (vai – līdz dārzeņi kļūs mīksti).
4
Arvien pieskata, lai dārzeņi nepiedegtu. Noņem foliju, pielej medu, uzber garšaugus, samaisa. Pievieno sāli, piparus.
5
Sasmalcina. Ja jūtams skābenums, pievieno vēl cukuru vai medu. Samaisa.
6
Ja plānots zupu baudīt aukstu, pēc atdzesēšanas obligāti vismaz uz stundu patur ledusskapī (vislabāk – uz nakti). Pasniedzot ēdienu, pārslaka ar olīveļļu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit