Cepumi 'Ceptās olas'
Foto: Shutterstock
4.2143 14
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
konservētas aprikozes
konservētas aprikozes
100 g
100 g sviests
sviests
6 ĒK
6 ĒK cukurs
cukurs
1
1 ola
ola
1 ĒK
1 ĒK piens
piens
250 g
250 g milti
milti
Glazūrai
180-200 g
180-200 g pūdercukurs
pūdercukurs
3 ĒK
3 ĒK citronu sula
citronu sula
  • Cepumi
  • Lieldienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Lieldienu cepumi ar cukura glazūru un aprikožu pusīšu rotājumu, kas pēc skata līdzinās ceptām olām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīkstu sviestu kopā ar cukuru sakuļ ar mikseri. Turpinot kult, iekuļ pienu un olas. Pievieno izsijātus miltus un iejauc mīkstu mīklu.

    Mīklu izrulē 5 mm biezumā, ar glāzi (glāzi ņem nedaudz lielāku nekā aprikožu pusītes) izspiež aplīšus.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180*C. Cepamo veidni izklāj ar cepamo papīru un uz tās liek izspiestos cepumu aplīšus. Cep 15-20 minūtes. Atdzesē.

    Aprikožu pusītes liek uz papīra salvetēm un nosusina.

    Glazūra: pūdercukuru samaisa ar citrona sulu un pārziež cepumus. Centrā liek aprikozes pusīti un ļauj glazūrai sacietēt.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form