Cepumu 'Sēnītes' vai 'Vāverītes' mīkla
Foto: Shutterstock
4.7143 14
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Gardās "Sēnītes" vai "Vāverītes" ir cepumi, kurus ar sentimentu atceramies vēl no pavisam agras bērnības. Jau tolaik tiem bija īpaša vērtība, jo ne visām saimniecēm mājās bija smagā sēnīšu vai vāverīšu cepamforma - īpašs veidojums, ar kuru vajadzēja rīkoties ļoti uzmanīgi, jo cepumi tika gatavoti nevis cepeškrāsnī, bet uz gāzes plīts riņķa. Šo bērnības garšu atmiņā iespējams atsaukt arī tagad - ja paveicies kādā krāmu tirdziņā vai vecmāmiņas pieliekamajā uziet cepamformu! Recepte no portāla "Cālis.lv" virtuves foruma krājumiem.

Margarīnu izkausē un atdzesē, saputo ar cukuru, pievieno olas un visu samaisa.

Pievieno cepamo pulveri, miltus un skābo krējumu, visu sajauc, veidojot viendabīgu masu.

Cepumu pannu uzkarsē, ieziež ar eļļu.

Pannas formiņu iedobēs lej mīklu, pannu aizver un lek cepties uz nelielas liesmas.

Kad viena puse kādu laiku ir cepusies, pannu apgriež uz otru pusi un cep, kamēr cepumiņi gatavi.

Kamēr cepumi dzesējas, gatavo glazūru - olas baltumu saputo ar pūdercukuru (aptuveni 10-12 ēdamkarotes) un nedaudz citrona sulu stingrās putās. Sadala divās daļās, pusei glazūras pievienojot kakao pulveri.

Atdzisušās sēnītes dekorē –ar balto glazūru pārsmērē sēnīšu kātiņus, bet cepurītes daļu nokrāso brūnu ar kakao glazūru. Kātiņu pamatnītes var izrotāt arī ar magoņu sēklām.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form