Cēzara salāti reizēm, kad gribas ēst, bet negribas pārēsties
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. Romas salātu galviņa
Romas salātu galviņa
2 saujas
2 saujas ķirštomātiņi
ķirštomātiņi
8 gab.
8 gab. bekona šķēles
bekona šķēles
2 gab.
2 gab. baltmaizes šķēles
baltmaizes šķēles
6 ĒK
6 ĒK Cēzara salātu mērce
Cēzara salātu mērce
2 saujas
2 saujas cietais siers
cietais siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dažādi salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Cēzara salāti ir iemantojuši pasaules salu un ne velti. Tie elastīgi pielāgojas dažādām versijām. Galvenais, lai mājās būtu salāti, Cēzara salātu mērce, grauzdiņi un siers. Ja ir pamats, tad tālākā būvniecība rit ar panākumiem. Šajā gadījumā uzbūvēti sātīgi cēzarnieki ar bekonu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Delfi" e-žurnāla "Tūrisma Gids" redaktore Agnese Ģērmane priekšroku dod ātri pagatavojamām maltītēm. Nereti galvenā ēdienreize sanāk vakarā, tādēļ viņai ir svarīgi, lai var remdēt izsalkumu, bet nepārēsties. Cēzara salāti ir viena no opcijām. Nekas nav jāvāra vai jāsautē. Tiesa, jāpagatavo mērce un grauzdiņi, tas tad arī ir lielākais ieguldījums. Labā ziņa, ka abas sastāvdaļas var pagatavot jau iepriekš vai, ja galīgi nav laika, izmantot veikalā nopērkamos.

    Atšķirībā no oriģinālajiem salātiem, šajos dāsni pievienots bekons dūšas piesiešanai un arī siers netiek žēlots. Tā teikt, neēdis nav strādātājs!

    "Baigi garšīgi!" salātus komentē Agnese.

    Salāti paredzēti divām personām un tiek gatavoti uz servējamā šķīvja – uz kā saliek, no tā ēd!

    Uz šķīvjiem pirmajā kārtā biezās strēmelēs sagriež romiešu salātus.

    Apslaka ar pusi no paredzētās Cēzaru salātu mērces. Lieliska mērces recepte ir atrodama šeit!

    Biezās ripās sagriež ķiršu tomātus un uzber uz salātiem.

    Apcep bekonu.

    Baltmaizes šķēles sagriež kubiņos un apgrauzdē cepeškrāsnī vai apcep uz pannas.

    Grauzdiņus un bekonu liek virsū krāvumam.

    Noslēgumā uzpilina atlikušo mērci un pārber ar rīvētu cieto sieru.

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.