Cēzara salātu mērce
Foto: Shutterstock
3.5714 14
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
2 gab.
2 gab. anšovi
anšovi
 
olīveļļa
olīveļļa
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
 
sāls
sāls
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
 
balzamiko etiķi/vorčesteras mērci/dižonas sinepes
balzamiko etiķi/vorčesteras mērci/dižonas sinepes
 
rīvēts parmezāna siers
rīvēts parmezāna siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Salātu mērces
  • Cēzara salātu mērce - recepte no portāla "Cālis.lv" lietotājas Machikas. Receptes pierakstā saglabāta autores oriģinālrakstība un stils.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Olu sasilda siltā ūdenī, kad silta, aplej ar vārošu un pavāra kādu 1 minūti. Iemērc aukstā ūdenī.

    Ķiploku kopa ar sāli, pipariem uz anšoviem uz dēlīša ar dakšu saspaida putriņā.

    Olu ņem ārā no aukstā ūdens, uzmanīgi pārsit un ar tējkaroti izķeksē ārā dzeltenumu.

    Dzeltenumu liek bļodiņā, pieliek klāt ķiploku/anšovu maisījumu, sinepes, citronu sulu. Ar dakšiņu saputo, līdz viss tā smuki sajaucies. Tad pa pilītei lej klāt olīveļļu un visu laiku ar dakšņu puto, lai veidotos emulsija.

    Kad viss sajaucies, beru klāt nedaudz rīvēta parmezāna. Beigās reizēm piemetu kādu kaperu. Visu apmaisa un jauc ar salātiem.

    *balzamiko etiķi/vorčesteras mērci/dižonas sinepes - pēc vēlēšanās, es parasti lieku sinepes

    Iesūtīja: Machika

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form