
Cēzara salātu mērce - recepte no portāla "Cālis.lv" lietotājas Machikas. Receptes pierakstā saglabāta autores oriģinālrakstība un stils.
Olu sasilda siltā ūdenī, kad silta, aplej ar vārošu un pavāra kādu 1 minūti. Iemērc aukstā ūdenī.
Ķiploku kopa ar sāli, pipariem uz anšoviem uz dēlīša ar dakšu saspaida putriņā.
Olu ņem ārā no aukstā ūdens, uzmanīgi pārsit un ar tējkaroti izķeksē ārā dzeltenumu.
Dzeltenumu liek bļodiņā, pieliek klāt ķiploku/anšovu maisījumu, sinepes, citronu sulu. Ar dakšiņu saputo, līdz viss tā smuki sajaucies. Tad pa pilītei lej klāt olīveļļu un visu laiku ar dakšņu puto, lai veidotos emulsija.
Kad viss sajaucies, beru klāt nedaudz rīvēta parmezāna. Beigās reizēm piemetu kādu kaperu. Visu apmaisa un jauc ar salātiem.
*balzamiko etiķi/vorčesteras mērci/dižonas sinepes - pēc vēlēšanās, es parasti lieku sinepes
Iesūtīja: Machika