Cidoniju ievārījums
Foto: Shutterstock
2.2500 4
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas

Cidoniju ievārījums – veselīgs un gards našķis drēgnajiem rudens un ziemas mēnešiem.

Cidonijas nomizo, sagriež četrās daļās, izņem sēklotni kopā ar cieto iekšējo kārtu.

Liek verdošā ūdenī, vāra 15-25 min, līdz augļi mīksti, pēc tam tos atdzesē aukstā ūdenī.

No novārījuma gatavo sīrupu (800 g cukura, 3 glāzes novārījuma).

Verdošā sīrupā liek cidonijas un atstāj 3-4 stundas, lai daiviņas labāk piesūktos ar cukuru. Pēc tam cidonijas vāra 5 min un atkal ļauj dažas stundas nostāvēties.

Otrās vārīšanas laikā pieliek 300-400 g cukura un vāra līdz gatavībai.

Vārīšanas beigās ievārījumam var pielikt citronskābi (1-2 g uz 1 kg augļu).

Iesūtīja: XP

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form