Citronu krēma plātsmaize ar drupačām
Foto: Shutterstock
3.6667 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
1
1 paciņa Selgas cepumi (vai citi pēc izvēles)
paciņa Selgas cepumi (vai citi pēc izvēles)
100 g
100 g sviests
sviests
1
1 citrona rīvēta miziņa
citrona rīvēta miziņa
Krēmam
500 g
500 g krēmsiers (istabas temperatūrā)
krēmsiers (istabas temperatūrā)
100 ml
100 ml cukurs
cukurs
3
3 citronu rīvēta miziņa
citronu rīvēta miziņa
50 ml
50 ml citronu sula
citronu sula
Drupačām
200 ml
200 ml brūnais cukurs
brūnais cukurs
150 ml
150 ml milti
milti
50 g
50 g sviests (auksts)
sviests (auksts)
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Burvīga siera kūka, kas cepta plātsmaizes formā un kuras skābeni saldo krēma slāni sedz saldās un mutē kūstošās sviesta drupačas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 170ºC. Sagatavo vidēji lielu cepamo formu, kas piemērota siera kūkai, apmēram 20 cm diametrā apaļu vai līdzīgi lielu taisnstūrainu, to iesmērējot ar sviestu, bet pamatu izklājot ar cepamo papīru.

    Sablendē cepumus drupačās un sajauc ar kausētu sviestu un rīvētu citrona miziņu. Ar drupačām izklāj cepamās formas pamatni, to kārtīgi saspiežot. Šim procesam var labi noderēt koka kartupeļu stampiņa vai glāze. Liek pannu karstā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes. Ļauj pamatnei nedaudz atdzist.

    Tikmēr sajauc drupačas un citronu krēmu. Drupačām bļodā sagriež gabaliņos aukstu sviestu, uzber cukuru, miltus un ar pirkstiem, cenšoties pārlieku nesildīt sviestu, izveido drupačas.

    Miksera traukā liek krēmsieru, pievieno cukuru un kuļ gaisīgā krēmā. Pēc tam pievieno rīvētu citronu miziņu, citronu sulu un turpina kult. Lej krēmu pāri apceptajam pamatam, pa virsu kaisot drupačas. Liek krāsnī un cep 35 - 40 minūtes.

    Kad plātsmaize gatava, ļauj tai istabas temperatūrā atdzist apmēram vienu stundu. Pēc tam liek ledusskapī un dzesē vēl apmēram divas stundas.

    Kūku ledusskapī var glabāt 2 - 3 dienas.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form