Foto: DELFI
Klasisks un latvisks ēdiens, ar ko pamieloties visai ģimenei. Cūkgaļas gabaliņus sautējumā sagriez nelielus, lai tie ātrāk gatavi. Silto sautējumu baudi tāpat vai ar kādu sauju sakapātu lociņu vai diļļu.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 gcūkas šķiņķis vai cits griezums pēc garšassāls pēc garšaspipari garšaugi pēc izvēles eļļa1 gab.sīpols3 gab.burkāni250 gkāposti4 gab.kartupeļi200 gsaldēti zaļie zirnīši200 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Ņem svaigās cūkgaļas gabalu un sagriež smalkākos gabaliņos – strēmelēs, kas nav pārāk biezas. Apkaisa ar sāli, pipariem un kādu garšaugu pēc izvēles (piemēram, kaltētu rozmarīnu) un ļauj pavisam neilgu brīdi savilkties. Sagatavo ļoti lielu katlu.

2

Burkānus nomizo un sagriež pusripiņās. Kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Kāpostus smalki sagriež. Sīpolu sakapā.

3

Lielajā katlā ielej nedaudz eļļu. Saber sīpola gabaliņus katlā, apber ar sāli un pipariem un apcep, līdz tie teju caurspīdīgi.

4

Tad katlā ieliek cepties gaļas gabaliņus – tos apcep, lai no visām pusēm apbrūnējuši.

5

Pieber burkānus, kāpostus, uzlej nedaudz ūdens (aptuveni vienu krūzi) un ļauj visam pasutināties 3–5 minūtes. Tad pievieno kartupeļa gabaliņus. Ja ūdens daudzums katlā sarucis, pielej vēl krūzīti un visu sutina sautējumu 5–8 minūtes.

6

Pārlej sautējumu ar saldo krējumu, pieber zirnīšus un ļauj sautējumam sākt burbuļot. Turpina gatavot vēl 7–10 minūtes, līdz kartupeļi un gaļa mīksta.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!