Foto: Shutterstock
Sēņu - cukini sacepums, kas pasniegts ar gardu jogurta mērci, būs garda atvasaras maltīte.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
300 gbaravikas (šmpinjoni)1.5 kgkartupeļi300 gcukini200 gķirštomāti125 mldārzeņu buljons100 mlSaldais krējums200 gskābs krējums300 gjogurts (bez piedevām)3 ĒKolīveļla2 gab.svaiga rozmarīna zariņi3 ĒKsvaigs baziliks sāls pipari

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sagriež daiviņās, apslaka ar eļļu un kārto cepešpannā.

2

Virsū liek rupji saplucinātu rozmarīnu.

3

Cep izkarsētā cepeškrāsnī 200*C temperatūrā 30 minūtes.

4

Cukīni sagriež ripiņās, sēnes lielos gabalos.

5

Kārto virsū kartupeļiem un cep krāsnī vēl 15 minūtes.

6

Sacepumam pārlej saldo krējumu un buljonu, pievieno tomātiņus, cep vēl piecas - desmit minūtes.

7

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sāli un pipariem.

8

Mērce: sasmalcinātu baziliku samaisa ar jogurtu, krējumu, pipariem un sāli. Mērci pasniedz atsevišķā traukā.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!