Dagdas novada tradicionālā maize
Foto: Publicitātes attēli
3.2727 11
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 l
1 l silts ūdens
silts ūdens
1 ĒK
1 ĒK maizes ieraugs
maizes ieraugs
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
1/2 glāze
1/2 glāze cukurs
cukurs
1/2 glāze
1/2 glāze lobītas saulespuķu sēklas
lobītas saulespuķu sēklas
1/2 glāze
1/2 glāze linsēklas
linsēklas
1 glāze
1 glāze kviešu klijas
kviešu klijas
500 g
500 g rudzu milti
rudzu milti
1 kg
1 kg kviešu milti
kviešu milti
 
eļļa maizes formu ieziešanai
eļļa maizes formu ieziešanai
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Maize
  • Dagdas novada muzeja "Andrupenes lauku sēta" tradicionālās maizes recepti piesaka Dagdas Tūrisma informācijas centrs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Siltā udenī izšķīdina ēdamkaroti dzīvā ierauga (pirmajai cepšanas reizei tas ir jāaizņemas no labiem draugiem, kas jau cep maizi, vai jāmēģina pagatavot pašam).

    Tad liek klāt sāli, cukuru, lobītas saulespuķu sēklas, linsēklas, kviešu klijas, rudzu miltus un kviešu miltus. Visu sirsnīgi mīca ar rokām un noliek rūgt uz 12 stundām.

    Padoms: miltu attiecību var variēt, tā padarot maizīti gaišāku, vai tumšāku.

    Kad mīkla uzrūgusi, to liek ar eļļu ietaukotās formiņās un cep stundu 200 grādos.

    Griež šķēlēs un bauda.

    Neaizmirsti atstāt kriksīti uzrūgušās mīklas nākošajai cepšanas reizei! Ieraugu uzglabā ledusskapī kādā krūzītē apmēram nedēļu, tad atkal jācep maize, jo ieraugs var aiziet bojā.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form