Tasty
1.0000 1
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
50 g
50 g aknas
aknas
 
sviests
sviests
 
buljons
buljons
150 g
150 g kartupeļi
kartupeļi
100 g
100 g burkāni
burkāni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Dārzeņu biezenis ar aknām sātīgam azaidam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Svaigas aknas (50 g) izmērcē tekošā ūdenī, lai atbrīvotu no asinīm, noņem plēvi, sagriež gabaliņos šķērsām šķiedrai, izgriežot kanāliņus, un uzkarsētā sviestā ātri uzcep ar vāku nosegtā katliņā.

    Tiklīdz aknas apcepušās, pielej mazliet ūdens vai liesa buljona un katliņu ieliek cepeškrāsnī uz 5—10 minūtēm. Aknām var pielikt 5 g sviestā izsautētu sīpolu.

    Dārzeņus (kartupeļus 150, g, burkānus 100 g) izvāra tvaikā, nomizo, izberž kopā ar izsautētām, gaļas mašīnā samaltām aknām caur astru sietiņu.

    Biezeni atšķaida ar karstu buljonu, pieliek sāli, sakuļ, uzliek uz plīts un, pastāvīgi maisot, ļauj pacelties garaiņiem. Gatavam biezenim pieliek 1/2 tējkarotes (5) g sviesta.

    Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form