Dārzeņu biezenis ar aknām sātīgam azaidam.

Svaigas aknas (50 g) izmērcē tekošā ūdenī, lai atbrīvotu no asinīm, noņem plēvi, sagriež gabaliņos šķērsām šķiedrai, izgriežot kanāliņus, un uzkarsētā sviestā ātri uzcep ar vāku nosegtā katliņā.

Tiklīdz aknas apcepušās, pielej mazliet ūdens vai liesa buljona un katliņu ieliek cepeškrāsnī uz 5—10 minūtēm. Aknām var pielikt 5 g sviestā izsautētu sīpolu.

Dārzeņus (kartupeļus 150, g, burkānus 100 g) izvāra tvaikā, nomizo, izberž kopā ar izsautētām, gaļas mašīnā samaltām aknām caur astru sietiņu.

Biezeni atšķaida ar karstu buljonu, pieliek sāli, sakuļ, uzliek uz plīts un, pastāvīgi maisot, ļauj pacelties garaiņiem. Gatavam biezenim pieliek 1/2 tējkarotes (5) g sviesta.

Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!