Cukīni un redīsu nūdeles ar tītara gaļas bumbiņām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
1.6000 5
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sulīgas un gardas tītara gaļas bumbiņas, pasniegtas kopā ar cukīni un balto redīsu nūdelēm, kas sajauktas ar konservētu tomātu mērci. Veselīgi, gardi un interesanti – trīsvienība, kas padara ikvienu maltīti lielisku.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

Tītara malto gaļu sajauc ar garšvielu maisījumu, sāli, pipariem, sasmalcinātu sīpolu un saspiestu ķiploka daiviņu. Maltās gaļas masu savirpina plaukstās, veidojot gaļas bumbiņas.

Cepamo pannu izklāj ar cepampapīru, izkārto uz tā gaļas bumbiņas un liek pannu cepeškrāsnī. Tītara gaļas bumbiņas cep 20 minūtes, pusceļā apgriežot tās otrādi, lai gaļa viscaur apbrūnētu.

Paralēli gatavo mērci – pannā uzkarsē eļļu, pievieno sakapātu sīpolu un apcep dažas minūtes, līdz tas ir mīksts. Pievieno chipotle pastu, konservētos tomātus un dažas bazilika lapas. Visu apcep piecas minūtes.

Gatavo dārzeņu nūdeles – redīsus un cukīni nomizo. Pēc tam ar žuljēna mizojamo nazīti "samizo" dārzeņus smalkās, nūdelēm līdzīgās strēmelītēs. Cukīni un balto redīsu nūdeles izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek cepeškrāsnī un apsilda aptuveni trīs minūtes.

Dārzeņu nūdeles pēc tam iemaisa siltajā tomātu mērcē. Nūdeles pasniedz šķīvjos, pa virsu liekot tītara gaļas bumbiņas. Dekorē ar bazilika lapiņām.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form