Dārzeņu salāti ar vistu, bulguru un spirgtu laima mērci
Foto: DELFI
2.7500 4
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. vistas fileja
vistas fileja
4 ĒK
4 ĒK sojas mērce
sojas mērce
200 g
200 g bulgurs
bulgurs
3 saujas
3 saujas rukola
rukola
2 saujas
2 saujas spināti
spināti
1 gab.
1 gab. paprika
paprika
2 gab.
2 gab. tomāti
tomāti
1 gab.
1 gab. gurķis
gurķis
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
pēc garšas
pēc garšas ķirbju sēklas
ķirbju sēklas
pēc garšas
pēc garšas valrieksti
valrieksti
2 gab.
2 gab. laimi
laimi
pēc garšas
pēc garšas olīveļļa
olīveļļa
1 ĒK
1 ĒK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti pipari
malti pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas salāti
  • Karstie salāti
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Nereti dzirdēts, ka no salātiem jau nevar paēst. Kliedēsim šo mītu, piedāvājot sātīgu silto salātu recepti, bet tie itin labi ies pie dūšas arī auksti. Ar sastāvdaļām droši drīkst variēt, pievienojot, piemēram, marinētus gurķus vai šampinjonus, bet bulguru aizstājot ar kvinoju vai kuskusu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos, apslaka ar sojas mērci un pipariem, visu kārtīgi samaisa un liek ledusskapī iemarinēties.

    Pēc norādījumiem uz iepakojuma pagatavo bulguru. Ja iepakojums pazudis, norādes ūdens proporcijai lūko šeit. Kamēr tas vārās, lielā bļodā kārto rukolu un spinātu lapas vai arī gatavo salātu maisījumu.

    Uz pannas apgrauzdē ķirbju sēklas un valriekstus. Ņem vērā, ka tas jādara atsevišķi, jo ķirbju sēklas būs gatavas daudz ātrāk – kad tās sāk sprakšķēt, ņem nost no pannas.

    Bļodā pievieno smalki sagrieztus dārzeņus – papriku, tomātus, gurķi un sarkanos sīpolus.

    Dārzeņu salāti ar vistu, bulguru un spirgtu laima mērci
    Foto: DELFI

    Gatavo mērci – krūzītē izspiež no laimiem sulu, pievieno Dižonas sinepes, olīveļļu, sāli un piparus pēc garšas. Visu rūpīgi sajauc.

    No ledusskapja izņem vistas filejas gabaliņus un apcep uz pannas sakarsētā eļļā.

    Kad vista gatava, to liek salātu bļodā, visu pārkaisa ar sadrupinātiem valriekstiem un ķirbju sēklām.

    Dārzeņu salāti ar vistu, bulguru un spirgtu laima mērci
    Foto: DELFI

    Visu samaisa un noliek malā apmēram uz 20 minūtēm, lai garšas savelkas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form