Dārzeņu sulā sautētas kotletes ar ķimenēm
Foto: Privātais arhīvs
3.8000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ķimenes kotletēm piešķir ļoti patīkamu garšu, bet pikantā dārzeņu sula, iesūcoties kotletītēs, padara tās supersulīgas. Sautēšanas procesā dārzeņu sula bagātinās ar gaļas buljonu un rezultātā sanāk "divi vienā" - gan gardas kotletes, gan mērce, ko pārliet kartupeļiem. Recepti iesaka mūsu lasītāja Vita.

Gaļu liek bļodā, uz rupjās rīves pierīvē sīpolus, uz smalkās rīves ķiploku daiviņas. Pieliek sāli, piparus, ķimenes un visu samīca blīvā, viendabīgā masā.

Pannā sakarsētā eļļā kotletes ātri "aprauj" - tikai tik daudz, lai tās ir apbrūnējušas no abām pusēm.

Pārlej kotletes ar dārzeņu sulu, uzliek pannai vāku un sautē 20 minūtes.

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Lai labi garšo!

Comment Form