Dažādu pupiņu zupa ar malto gaļu
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1/2 glāze
1/2 glāze baltās pupiņas
baltās pupiņas
1/2 glāze
1/2 glāze mung pupiņas
mung pupiņas
~600 g
~600 g liellopa gaļa ar kaulu
liellopa gaļa ar kaulu
3 l
3 l ūdens (buljonam)
ūdens (buljonam)
5
5 melnie pipari
melnie pipari
3
3 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
1
1 lauru lapa
lauru lapa
1
1 sīpols
sīpols
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 pētersīļa sakne
pētersīļa sakne
2
2 burkāni
burkāni
4
4 kartupeļi
kartupeļi
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
200 g
200 g maltā gaļa
maltā gaļa
sauja
sauja pākšu pupiņas
pākšu pupiņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lieliska zupa vēsam laikam, turklāt dažādās pupiņas jauki saspēlēsies ar maltās gaļas kripatiņām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pa nakti iemērc pupiņas, katru veidu atsevišķi. Lai gaļa izvārītos mīksta ātrāk, to apber bagātīgi ar sāli un ļauj marinēties visu nakti.

    Nākamajā dienā pupiņas noskalo un vāra gatavas, katru veidu savā katliņā, jo pupiņu vārīšanas ilgums var būt atšķirīgs. Gatavās pupiņas nokāš un noliek malā.

    Katlā liek noskalotu gaļas gabalu, aplej ar aukstu ūdeni un strauji uzvāra. Noregulē nelielu uguntiņu, nosmeļ putas un pievieno garšvielas un garšaugus: piparus, lauru lapu, sīpolu, ķiplokus un pētersīļa sakni. Buljonu vāra, līdz gaļa ir gatava, apmēram stundu vai pusotra.

    Tikmēr nomizo un gabaliņos sagriež burkānus un kartupeļus. Pannā karsē eļļu un apcep malto gaļu, uzberot nedaudz sāli un svaigi maltus melnos piparus.

    Kad zupas gaļa ir gatava, to izceļ no buljona, kuru pēc tam izkāš, atbrīvojoties no garšaugiem. Buljonā liek burkānus, vāra apmēram 15 minūtes, tad pievieno kartupeļus un pākšu pupiņas. Sagriež gabaliņos vārīto gaļu.

    Kad dārzeņi ir gandrīz gatavi, pievieno novārītās pupiņas, malto gaļu, vārīto gaļu un visu vēlreiz uzvāra. Pārbauda zupai sāls daudzumu, piparus un pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form