Divkārtu biezpiena un magoņu tējas kūka
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
pamatkārtai:
200 g
1 gab.
biezpiena kārtai:
150 g
2 gab.

Kūka ne vien izskatās, bet arī garšo ļoti labi, turklāt tā ir visai viegli pagatavojama. Tieši tik viegli, ka recepte būs pa spēkam arī stiprā dzimuma pārstāvjiem.

Lielākā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri.

Atsevišķi saputo olu ar cukuru un beigās pievieno izkausētu sviestu, kas jau paguvis nedaudz atdzist (lai ola nesaraujas omletē).

Slapjās sastāvdaļas pievieno sausajām un ar karoti samaisi. Kad mīkla jau izveidojusies gana bieza, turpini mīcīt ar rokām līdzīgi kā smilšu mīklu. Tā jāsaveļ vienā bumbā.

Pagatavoto mīklu izlīdzina kūkas veidnē, kuras malas ietaukotas un pamatnē ieklāts cepamais papīrs. Veidni liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Nelielā trauciņā liek mērcēties magones, aplejot tās ar ūdeni. Pēc mērcēšanas magones izsijā caur sietu.

Virtuves kombainā liek biezpienu un ļauj tam sasmalcināties viendabīgākā masā. Tad pievieno cukuru, olas un ļauj kombainam sajaukt mīklu skābā krējuma konsistencē.

Biezpiena masai pievieno izsijātās magoņu sēkliņas un rūpīgi samaisa. Magoņu masu lej virsū atdzesētajai pamatnei.

Cep 180 grādos stundu. Ļauj kūkai atdzist vismaz 30 minūtes un tad pasniedz ar saldējumu vai ogu mērci.

Iesūtīja: Gatis Veismanis

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form