Dubultās šokolādes brūnītis ar sāļo karameli
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
330 g
330 g sviests
sviests
225-250 g
225-250 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
300-350 g
300-350 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
6
6 olas
olas
300 g
300 g milti
milti
1.5-2 TK
1.5-2 TK sāls
sāls
45 g
45 g kakao
kakao
200 g
200 g smalki šokolādes gabaliņi
smalki šokolādes gabaliņi
Sāļajai karamelei
300 g
300 g cukurs
cukurs
180 ml
180 ml ūdens
ūdens
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
2 TK
2 TK jūras sāls graudiņi
jūras sāls graudiņi
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Brīdinu – dikti trekns un grēcīgs. Un ļoti, ļoti garšīgs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visas sastāvdaļas paredzētas taisnstūra formai ~ 22x32 cm.

    Vispirms gatavo brūnīti. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Kad masa vienmērīga, pārlej lielā bļodā, kur jaukt mīklu.

    Iemaisa šokolādes masā cukuru, vaniļu un sāli. Visu samaisa, līdz cukurs pakusis un nav vairs tik graudains.

    Tad pa vienai (!) mīklā iemaisa olas. Pieber kakao, miltus un iecilā mīklā, bet nepārmaisa. Beigās mīklā uzmanīgi iecilā sasmalcinātas šokolādes gabaliņus, lej brūnīša mīklu ar cepampapīru izklātā veidnē.

    Brūnīti cep krāsnī 180 grādos 30 minūtes. Izņem no krāsns un padzesē, pirms lej virsū karameli.

    Gatavo sāļo karameli. Katliņā ber cukuru, pielej ūdeni un karsē uz vidējas uguns (keramiskajai plītij cipars 6). Ļauj cukuram kust nemaisot, līdz ir brūni dzintaraina krāsa.

    Karameli ņem nost no plīts un pa nelielām porcijām pielej saldo krējumu, pēc katras pievienošanas rūpīgi apmaisot. Kad karamele vienmērīga, pieber sāli un maisa vēl kādu laiciņu, līdz atdziest un ir lēni tekoša konsistence.

    Sāļo karameli beigās pārlej padzisušam brūnītim, lai notek pa visu garduma virsmu. Pāri pārkaisa jūras sāls graudiņus. Gatavs!

    Izcili garšīgi ar aukstu pienu, ja brūnītis vēl tikko silts. Nākamajā dienā būs debešķīgs ar lielu krūzi kapučīno. Bet man vislabāk garšoja, piedzerot kefīru.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form