dzērveņu un jogurta želeja
Foto: Publicitātes foto
3.8889 9
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g svaigas dzērvenes
svaigas dzērvenes
200 g
200 g cukurs
cukurs
250 ml
250 ml dzeramais ūdens
dzeramais ūdens
400 g
400 g jogurts bez piedevām 'Alpenrose'
jogurts bez piedevām 'Alpenrose'
120 g
120 g pūdercukurs
pūdercukurs
40 g
40 g želatīns
želatīns
50 ml
50 ml ūdens
ūdens
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Helovīna ēdieni
  • Kāzu ēdienkarte
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Želejas
  • Pasaules Virtuve
  • Laba ideja 18.novembra svētku galdam - tradicionāli ēdieni Latvijas karoga krāsās. Iesaka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Samaļ dzērvenes ar cukuru un izberž caur sietu.

    Atsevišķā traukā sajauc jogurtu ar pūdercukuru.

    Sajauc želatīnu ar aukstu ūdeni un uzbriedina.

    Sakarsē želatīnu un divas trešdaļas pievieno dzērvenēm, savukārt trešdaļu - jogurtam. Samaisa.

    Pusi dzērveņu masas lej formā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

    Kad želatīns nedaudz sacietējis, tam pārlej jogurta masu un liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.

    Kad arī baltā jogurta masa sacietējusi, pārlej to ar atlikušo dzērveņu masu un ļauj želejām sacietēt.

    Kad želejas sacietējušas, griež gabalos un dekorē pēc savas izvēles.

    Aikāgaršo padoms! Izmēģini pagatavot želeju arī no jogurta ar piedevām, kā arī izmanto dažādas citas svaigās ogas un augļus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form