Dzērveņu maizītes
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Salda maizīte pie tējas vai kafijas, kas bagātīgi papildināta ar svaigām dzērvenēm un aromatizēta ar apelsīnu miziņu.

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

Lielā bļodā samaisa kopā miltus, cepamo pulveri, cukuru, sāli un smalki rīvētu apelsīna miziņu. Aukstu sviestu sagriež nelielos kubiņos, pievieno miltu maisījumam un ātri sastrādā visu kopā raupjās drupačās.

Drupačām pievieno dzērvenes un nelielos gabaliņos sagrieztas žāvētās aprikozes, pielej krējumu, ar karoti samaisot mīklu.

Mīklu sadala divās daļās. Uz ar miltiem apkaisītas virsmas veido divus apaļus plāceņus. Tā kā mīkla ir lipīga, iemērc plaukstas miltos. Ar nazi vai mīklas skrāpi viegli iegriež (nepārgriežot pušu) katru plāceni astoņās daļās, veidojoties plāceņa virsmā zvaigznītei. Ar kausētu sviestu apsmērē maizītes virsmu.

Plāceņus liek uz sagatavotās plāts, liek cepeškrāsnī un cep apmēram 13-16 minūtes, līdz virsma zeltojas un maizītes uzpūtušās. Izņem maizi no krāsns, nedaudz atdzesē (apmēram 10 minūtes). Pasniedzot lauž maizi trīsstūra gabalos. To būs viegli izdarīt, ja būs pirms tam izdarīti iegriezumi maizītes virsmā. Ja vēlas, katru trīsstūri var cept kā atsevišķu maizīti.

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form