Eklēri ar biezpiena krēmu
Foto: Shutterstock
4.0000 10
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 glāze
1.5 glāze ūdens
ūdens
75-100 g
75-100 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
4-5 gab.
4-5 gab. olas
olas
0.5 gab.
0.5 gab. citrona rīvēta miziņa
citrona rīvēta miziņa
 
malts kardamons
malts kardamons
 
krustnagliņas vai kanēlis
krustnagliņas vai kanēlis
Pildījumam:
500 g
500 g biezpiens
biezpiens
1 glāze
1 glāze saldais krējums
saldais krējums
5-6 ĒK
5-6 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
2 ĒK
2 ĒK konjaks
konjaks
 
rīvēta šokolāde
rīvēta šokolāde
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Pasaules Virtuve
  • Eklēri ar gaisīgu biezpiena krēmu - gards jo gards kārums.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīkla: Nelielā katlā ielej ūdeni, pievieno sviestu vai margarīnu, sāli un uzvāra.

    Noņem katlu no uguns, karstajā masā iesijā miltus un ļoti ātri, rūpīgi samaisa.

    Katlu atkal liek uz uguns un maisot karsē, līdz mīkla atlec no katla malām un saveļas pikucī.

    Katlu noņem no uguns un mīklu nedaudz atdzesē, jo karstā mīklā olas sarausies un mīkla slikti celsies.

    Atdzisušai mīklai pievieno 1 olu un labi iemaisa mīklā. Pārējās olas pievieno pa vienai tādā pašā veidā. Pēc katras olas mīklu kuļ, līdz tā paliek gluda.

    Pievieno citrona miziņu, vaniļas cukuru, kardamonu, krustnagliņas vai kanēli. Mīklai jābūt gludai, biezai un tik mīkstai un maigai, lai tā nokarātos no karotes. Uzliekot mīklas piciņu uz šķīvja, tai nav jāizplūst.

    Mīklu ieliek konditorejas špricē ar lielu, apaļu uzgali vai robainu uzgali. Mīklu izspiež garenās strīpiņās - 12 cm garās uz cepamās plāts, kura izklāta ar cepamo papīru. Cepamo papīru ieziež ar ļoti plānu kārtiņu sviesta.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210 – 220*C. cepamo plāti ar mīklu liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz zemākā līmeņa un cep 10 – 15 minūtes. Tad temperatūru samazina līdz 200*C un turpina cept 10 – 15 minūtes.

    Pāris minūtes pirms cepšanās beigām krāsni izslēdz. Pēc noteiktā laika krāns durvis nedaudz atver un izstrādājumiem ļauj nedaudz atdzist. !Cepamo plāti cepšanas laikā ieteicams nekustināt!

    Pildījums - biezpiena krēms: biezpienu saberž vai sakuļ blenderī, pievieno aukstu vārītu pienu vai saldo krējumu, pūdercukuru, vanilīna cukuru un kuļ ar mikseri, līdz veidojas viendabīga, gaisīga masa.

    Pievieno 1 ĒK konjaka un turpina kult vēl 3 minūtes. Iegūto krēmu pilda konditorejas maisiņā ar tievu uzgali un liek ledusskapī uz 25 minūtēm.

    Atdzisušos izstrādājumus gareniski iegriež, bet nepārgriež uz pusēm, lai būtu kā lādīte, kur var pacelt vāciņu - virsiņu. Iekšā iespiež krēmu. Virsiņu uzliek atpakaļ un eklērus kārto uz šķīvja.

    Eklērus pārkaisa ar pūdercukuru.

    *ja pēc izņemšanas no krāsns izstrādājumi nedaudz saplok, tad uz neilgu laiku atkal ievieto uzkarsētā cepeškrāsnī, lai paceļas.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form