Foto: Privātais arhīvs
Neierastas garšu variācijas, kas apvienojumā ar krāšņo garšvielu buķeti veido lielisku ēdiena baudījumu. Garšu nianses piešķir gan saldais kartupelis un selerija, gan arī kokosriekstu piens, kas dod nedaudz eksotisku noskaņu. Recepti iesaka Kristīne Štikāne savā "Facebook" lapā "Sirds virtuve".
30Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.liels sīpols2 gab.nelieli burkāni2 gab.seleriju kāti400 mlsaldais kartupelis kubiņos400 mlturku zirņi1 gab.bundža kokosriekstu piena800 mlkale kāposts1 ĒK"extra virgin" olīveļļa200 mlūdens1 TKtimiāns1 TKProvansas garšaugi1.5 TKkurkuma0.5 TKmalti melnie pipari1 TKkūpināta paprika0.3 TKčili1 TKgaram masala3 ĒKsojas mērce

Sagatavošana

1

Sīpolu un burkānus sagriez kubiņos un viegli apcep iepriekš sakarsētā pannā.

2

Pievieno garšvielas un apmaisi, ļauj nedaudz apcepties.

3

Pievieno kubiņos sagrieztus selerijas kātus un saldo kartupeli.

4

Tos pārlej ar ūdeni, apmaisi.

5

Pannai liec vāku un atstāj visu sautēties 10 minūtes.

6

Sautējumam pievieno kokosriekstu pienu, zirņus un sojas mērci, apmaisi un atstāj sautēties vēl 5 minūtes.

7

Saplucināto keila jeb lapu kāpostu pievieno masai, iemaisi un pasautē zem vāka 1–2 minūtes.

8

Noņem pannu no plīts un atstāj ēdienu savilkties 3–5 minūtes, lai kāposts uzsilst, bet nezaudē savu košo krāsu un uzturvielas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!