Eksotiskais saldā kartupeļa un turku zirņu sautējums
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. liels sīpols
liels sīpols
2 gab.
2 gab. nelieli burkāni
nelieli burkāni
2 gab.
2 gab. seleriju kāti
seleriju kāti
400 ml
400 ml saldais kartupelis kubiņos
saldais kartupelis kubiņos
400 ml
400 ml turku zirņi
turku zirņi
1 gab.
1 gab. bundža kokosriekstu piena
bundža kokosriekstu piena
800 ml
800 ml kale kāposts
kale kāposts
1 ĒK
1 ĒK "extra virgin" olīveļļa
"extra virgin" olīveļļa
200 ml
200 ml ūdens
ūdens
1 TK
1 TK timiāns
timiāns
1 TK
1 TK Provansas garšaugi
Provansas garšaugi
1.5 TK
1.5 TK kurkuma
kurkuma
0.5 TK
0.5 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
1 TK
1 TK kūpināta paprika
kūpināta paprika
0.3 TK
0.3 TK čili
čili
1 TK
1 TK garam masala
garam masala
3 ĒK
3 ĒK sojas mērce
sojas mērce
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Neierastas garšu variācijas, kas apvienojumā ar krāšņo garšvielu buķeti veido lielisku ēdiena baudījumu. Garšu nianses piešķir gan saldais kartupelis un selerija, gan arī kokosriekstu piens, kas dod nedaudz eksotisku noskaņu. Recepti iesaka Kristīne Štikāne savā "Facebook" lapā "Sirds virtuve".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolu un burkānus sagriez kubiņos un viegli apcep iepriekš sakarsētā pannā.

    Pievieno garšvielas un apmaisi, ļauj nedaudz apcepties.

    Pievieno kubiņos sagrieztus selerijas kātus un saldo kartupeli.

    Tos pārlej ar ūdeni, apmaisi.

    Pannai liec vāku un atstāj visu sautēties 10 minūtes.

    Sautējumam pievieno kokosriekstu pienu, zirņus un sojas mērci, apmaisi un atstāj sautēties vēl 5 minūtes.

    Saplucināto keila jeb lapu kāpostu pievieno masai, iemaisi un pasautē zem vāka 1–2 minūtes.

    Noņem pannu no plīts un atstāj ēdienu savilkties 3–5 minūtes, lai kāposts uzsilst, bet nezaudē savu košo krāsu un uzturvielas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form