"Pēc šī pīrāga nogaršošanas varat mani saukt par pīrāgu lēdiju! Es vienmēr medīju jaunas receptes, un beidzot esmu atradusi savu iecienītāko," portālā "Cook.me" raksta Lilija Matuse, aicinot izbaudīt pīrāgu, kamēr tas silts, pievienojot saldējumu un saldu citronu mērci.

120Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gērkšķogas4 gab.nektarīni3 ĒKMuscovado cukurs1 citrona miziņa1 ĒKsviests200 gmilti2 TKcukurs105 gsviests80 mlūdens1 olas dzeltenums

Sagatavošana

1

Sāli, cukuru un miltus samaisa virtuves kombaina traukā.

2

Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un pulsēšanas režīmā visu samiksē drumstalās.

3

Pievieno ūdeni un vēlreiz visu miksē, līdz veidojas viendabīga mīkla.

4

Mīklas pikuci saplacina, veidojot plakanu disku, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atdzist vismaz 30 minūtes.

5

Lielā bļodā ber notīrītas ērkšķogas, daiviņās sagrieztu nektarīnu, pievieno cukuru un rīvētu citrona miziņu un visu samaisa.

6

Kad mīkla atdzisusi, to izrullē apaļā formā, kas atbilst cepamtrauka izmēram (apmēram 30 cm diametrā).

7

Kūkas formā ieklāj cepampapīru un uz tā liek izrullēto mīklas apli.

8

Cepamformu liek vēlreiz ledusskapī uz 30 minūtēm.

9

Kamēr mīkla dzesējas, uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.

10

Izņem cepamformu no ledusskapja, pilda tajā ērkšķogu un nektarīnu maisījumu, atstājot mīklas malas brīvas (apmēram 5 cm).

11

Mīklas malas ne pārāk cieši pārloka pāri ogu pildījumam. Pārkaisa ar nelieliem sviesta kubiņiem. Mīklas maliņas pārsmērē ar sakultu olas dzeltenumu.

12

Liek krāsnī un cep apmēram 25 minūtes – līdz pildījums sāk burbuļot, bet pīrāga maliņas ir zeltaini brūnas.

13

Pirms griešanas un pasniegšanas nedaudz atdzesē. Pasniedz vēl siltu kopā ar saldējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!