Foto: Shutterstock
Falšais zaķis ar ķimenēm gardām vakariņām vai brokastu sviestmaizēm.
75Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
800 gliellopa maltā gaļa200 gcūkgaļas maltā gaļa2 gab.olas0.75 glāzemilti sāls malti melnie pipari2 gab.ķiploka daiviņas sīpols1 saujaķimenes PILDĪJUMAM: vārītas olas vērīti burkāni zaļie zirnīši

Sagatavošana

1

Ņemu maltu liellopu gaļu, cūkas malto gaļu, piejaucu olas, nepilnu glāzi miltus, sāli, piparus, iespiežu pārīti ķiploku daiviņas, ja gribas - arī sakapātu sīpolu, bet mūsmājās labāk garšo bez sīpoliem. Klāt vēl sauju ķimeņu un mīca.

2

Mīcīšana te ir svarīga. Jāmīca, lai masa paliek tāda viendabīga, pastaipīga.

3

Tad gatavo kukulīšus, liek cepamā pannā un cep.

4

Protams, ka cepešpanna jāpasmērē ar eļļu un vēl es starp kukulīšiem ieleju kādu glāzi ūdens. Cepu mērenā karstumā, tā ap 160-170 grādi. Kamēr tie kukulīši ir sarāvušies. Sanāk kādas 40 - 50 min. Kad kukulīši sarāvušies, tad viņi ir gatavi.

5

Ja gribas, var vidū pildīt vārītus burkānus, vārītas olas, zaļos zirnīšus ... jebko, kas ienāk prātā.

Iesūtīja: Trīne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!