'Fettuccini Alfredo' jeb spageti ar sviestu un parmezāna sieru
Foto: Shutterstock
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g spageti
spageti
200 g
200 g sviests istabas temperatūrā
sviests istabas temperatūrā
200 g
200 g parmezāna siers
parmezāna siers
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
 
zaļumi
zaļumi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Piedāvājam Itālijas klasiku fettuccini Alfredo. To ir ļoti viegli pagatavot, šim ēdienam ir tikai trīs sastāvdaļas, bet tas ir ļoti bagātīgs, sātīgs un pa īstam baudāms tikai šāds – trekns un sātīgs. Taupi šo recepti īpašam gadījumam, jo tā ir ļoti garda. Parmezāna sieru labāk pērc gabalā, nevis jau sarīvētu. Siers ir dārgs un eksluzīvs, bet īstā parmezāna siera burvība ir izbaudāma tikai to rīvējot īsi pirms gatavošanas. Protams, šo sieru var aizstāt arī ar citiem kvalitatīviem cietajiem sieriem, bet noteikti izvēlies cieto sieru.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek vārīties sālsūdeni spageti vārīšanai. Lielākā bļodā, kur vēlāk varēs ietilpināt vārītos spageti, smalki sarīvē sieru, sajauc un kārtīgi sakuļ ar mīksto sviestu.

    Kad ūdens vārās, iegremdē spageti un vāra līdz gandrīz mīksti (al dente). Spageti nedrīkst pārvārīt, tiem nedaudz jāpretojas, kad tos kož ar zobiem.

    Ar krūzīti nedaudz iesmeļ spageti ūdeni un noglabā. Gatavos spageti nokāš un liek bļodā ar siera sviesta masu. Ja nepieciešams, lai spageti būtu vijīgāki, nedaudz pievieno spageti ūdeni.

    Kārto porcijas, spageti uzmaļ svaigi maltus melnos piparus, pārkaisa zaļumus. Pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form