Figūrai draudzīgā zemeņu kūka
Foto: "Vegāns virtuvē" publicitātes foto
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g žāvētas dateles
žāvētas dateles
180 g
180 g mandeles
mandeles
PILDĪJUMAM
150 g
150 g Indijas rieksti
Indijas rieksti
5 ĒK
5 ĒK kļavu sīrups
kļavu sīrups
1
1 citrons (izspiesta sula)
citrons (izspiesta sula)
0.8-1 kg
0.8-1 kg zemenes
zemenes
2.5 TK
2.5 TK agaragars
agaragars
150 ml
150 ml auzu piens
auzu piens
 
zemenes dekorēšanai
zemenes dekorēšanai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Ļoti garšīga, bet figūrai draudzīga zemeņu kūka bez miltiem, olām, cukura un piena produktiem. Recepti iesaka "Instagram" konta vegansvirtuve autore Kristīne Bergfelde.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sastāvdaļas paredzētas 20-25 cm diamtera kūkas veidnei ar noņemamu malu.

    Indijas riekstus pārlej ar aukstu ūdeni un mērcē 4 stundas, tad ūdeni nolej.

    Veidni izklāj ar cepamo papīru.

    Dateles un mandeles liek blenderī vai virtuves kombainā un sablendē, līdz masa ir viegli lipīga.

    Ber masu veidnē un izlīdzina vienmērīgā kārtā, piespiežot ar karotes gludo pusi vai pirkstiem. Liek pamatni ledusskapī.

    Pa to laiku gatavo pildījumu. Indijas riekstus, kļavu sīrupu un citronu sulu sablendē viendabīgā masā.

    Pievieno zemenes un turpina blendēt, līdz masa ir viendabīga kā smūtijs.

    Katliņā lej auzu pienu, pievieno agaru un maisot uzkarsē līdz aptuveni 90 grādiem pēc Celsija skalas. Tad lej to klāt blenderī esošajai zemeņu masai un kuļ vēl brīdi, līdz abas masas ir vienmērīgi sajaukušās.

    Lej zemeņu masu virs kūkas pamatnes, dekorē ar šķēlītēs sagrieztām zemenēm.

    Liek kūku ledusskapī uz pāris stundām, līdz pildījums ir sastindzis.

    Lūk, video, kuru noskatoties, varēsi izsekot kūkas tapšanai soli pa solim.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form