
Ābolkūka steidzīgajiem – gardums pie tējas, kafijas vai piena glāzes.
Olas ar cukuru nedaudz sakuļ, tad pievieno kefīru un iemaisa.
Atsevišķā traukā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru. Bļodas saturu pievieno slapjajām sastāvdaļām un rūpīgi izmaisa viendabīgā mīklā.
Ābolus sagriež šķēlēs un apslaka ar citronu sulu, lai āboli neapbrūnē.
Mīklu lej ietaukotā veidnē, virsū saliek ābolu šķēlītes (ja vēlas, ābolus var likt vairāk), nedaudz iegremdējot tos mīklā.
Cep 180 grādos apmēram 30–40 minūtes.
Gatavo kūku pārkaisa ar pūdercukuru un kanēli.
Iesūtīja: Armando