Foto: "Ēd un sporto"

"Ieslēdzot fantāziju, tapa lieliska sāļā torte, kas piemērota visiem tievētājiem, svara vērotājiem un fitnesa sacensību dalībniekiem," tā recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Jauno gadu daudzi ir sākuši ar apņemšanos ēst veselīgāk un vairāk nodarboties ar sportu. Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju, sadarbībā ar fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvāsim vienkāršas receptes ikdienas maltītēm ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gvājpiena biezpiens810 golu baltumi180 gliess siers100 gmilti pēc garšasdilles un pētersīļi pēc garšassāls3 vārītas olas, sarīvētas3 vārītu olu baltumi, sarīvēti2 bundziņas tunča savā sulā400 g"Skyr" bezpiedevu jogurts400 gliess krēmsiers (piemēram, "Ricotta Galbani" (11%) vai "Philadelphia light200 gliess siers, sarīvēts100 gsīpoli vai puravi, sakapāti1 ĒKsinepes pēc garšasdilles un pētersīļi, sakapāti pēc garšassāls un malti melnie pipari pēc garšasķiploki, smalki sarīvēti ķirštomāti olīvas zaļumi, sakapāti

Sagatavošana

1

Gatavo mīklas plāceņus tortei. Biezpienu kārtīgi sablendē kopā ar svaigu olu baltumu, pievieno miltus (īpaši labai garšai izmanto igauņu iecienītos kama miltus) un beigās iemaisa smalki sarīvētu sieru, pievieno sakapātus zaļumus, sāli un piparus vai citas garšvielas pēc garšas.

2

Uz pannnas ar pretpiedeguma pārklājumu no šīs mīklas cep plāceņus, gluži kā pankūkas, tikai nepārcenšoties ar taukvielām un ietaukojot pannu vien pavisam nedaudz.

3

Kamēr plāceņi dziest, gatavo tunča krēmu. Visas sastāvdaļas sablendē viendabīgā krēmveida masā. Ja vēlas, tunci var aizstāt ar kūpinātu lasi vai kūpinātu gaļu.

4

Veido torti, pārziežot plāceņus ar tunča krēmu un liekot vienu virs otra. Ar atlikušo krēmu pārziež tortes virspusi un malas.

5

Dekorē torti un liek ledusskapī uz pāris stundām vai uz nakti savilkties.

Lai labi garšo!

Ēdiena (100 g) uzturvērtība:

Olbaltumvielas – 14,8 g
Ogļhidrāti – 3,9 g
Tauki – 2 g
Kilokalorijas – 96

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!