Foto recepte: Latgales salāti ar ķiplokiem bez karsēšanas
Foto: Privātais arhīvs
4.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas

Pēc garšas šie gurķīši līdzinās Latgales salātiem, bet lielais ķiploku daudzums, sāls un etiķis kā konservanti šajā receptē gādās par to, lai salāti ledusskapī vai vēsā pagrabā glabātos bez karsēšanas. Recepti iesaka mūsu lasītāja Ieva Lasmane.

Gurķus nomizo, sagriež ripiņās. Sīpolus nomizo, sagriež plānās šķēlēs. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves. Dilles sakapā.

Gurķus, sīpolus, dilles un ķiplokus liek bļodā, pievieno pārējās sastāvdaļas un ar rokām cītīgi apmaisa.

Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz 12 stundām, lai gurķi atsulotos.

Pilda ar verdošu ūdeni izplaucētās burkās, virsū liek iepriekš ar verdošu ūdeni pārlietus, ar papīra dvieli nosusinātus vāciņus.

Aizskrūvē burkas, uzglabā ledusskapī vai vēsā pagrabā.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form