Foto recepte: Latgales salāti ar ķiplokiem bez karsēšanas
Foto: Privātais arhīvs
4.1667 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
3 kg
3 kg gurķi
gurķi
 
buntīte diļļu
buntīte diļļu
250 g
250 g sīpoli
sīpoli
250 g
250 g ķiploki
ķiploki
250 g
250 g cukurs
cukurs
100 g
100 g rupjā sāls
rupjā sāls
150 g
150 g etiķis 9%
etiķis 9%
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Salāti ziemai
  • Pēc garšas šie gurķīši līdzinās Latgales salātiem, bet lielais ķiploku daudzums, sāls un etiķis kā konservanti gādās par to, lai salāti ledusskapī vai vēsā pagrabā glabātos bez karsēšanas. Recepti iesaka mūsu lasītāja Ieva Lasmane.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus nomizo, sagriež ripiņās. Sīpolus nomizo, sagriež plānās šķēlēs. Ķiplokus nomizo, sablendē vai izspiež caur spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves. Dilles sakapā.

    Gurķus, sīpolus, dilles un ķiplokus liek bļodā, pievieno pārējās sastāvdaļas un ar rokām cītīgi apmaisa.

    Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz 12 stundām, lai gurķi atsulotos.

    Pilda ar verdošu ūdeni izplaucētās burkās, virsū liek iepriekš ar verdošu ūdeni pārlietus, ar papīra dvieli nosusinātus vāciņus.

    Aizskrūvē burkas, uzglabā ledusskapī vai vēsā pagrabā.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form