Foto recepte: Lieldienu zaķīši no ātrās biezpiena mīklas
Foto: Veronika Ļevša
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
rozīnes dekoram
rozīnes dekoram
1
1 ola pārziešanai
ola pārziešanai
MĪKLAI
270 g
270 g milti, izsijāti
milti, izsijāti
250 g
250 g biezpiens, sablendēts
biezpiens, sablendēts
100 ml
100 ml eļļa
eļļa
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
100 ml
100 ml piens
piens
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
100 g
100 g cukurs
cukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Lieldienu receptes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Lieldienas vairs nav aiz kalniem, tādēļ jāsāk domāt par svētku tematikā ieturētiem našķiem. Lieldienu zaķus no biezpiena mīklas vari gatavot kopā ar mazākajiem ģimenes locekļiem – mīkla ir ērti veidojama, tā nav jāraudzē un no tās gatavotie izstrādājumi krāsnī kļūst skaisti pufīgi. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

    Sakarsē krāsnī līdz 200 grādiem.

    Visas mīklas sastāvdaļas liek bļodā un samīca viendabīgā masā.

    Ja mīkla ir lipīga, pievieno vēl nedaudz miltus pēc nepieciešamības.

    No mīklas veido zaķīšus.

    Foto recepte: Lieldienu zaķīši no ātrās biezpiena mīklas
    Foto: Veronika Ļevša

    Pamatam sarullē mīklas "desiņu" gliemeža formā. Zaķa galvai no mīklas izveido ovālu plācenīti, no kura ar asu nazi izgriež trīsstūri. Izgriezto trīsstūri saveļot bumbiņā, veido zaķa asti. Rozīnes iespiež mīklā, veidojot zaķa acis. Tā turpina, līdz visa mīkla izmantota.

    Foto recepte: Lieldienu zaķīši no ātrās biezpiena mīklas
    Foto: Veronika Ļevša

    Sagatavotos zaķus liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, pārziež ar sakultu olu un cep 10-12 minūtes līdz zeltainam brūnumam.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form