Foto recepte: Sāļā kabaču torte 'Vasaras garša'
Foto: Privātā arhīva foto
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 nelieli kabači
nelieli kabači
3-4
3-4 nelieli burkāni
nelieli burkāni
 
sāls
sāls
 
eļļa
eļļa
2
2 sīpoli
sīpoli
 
diļļu bunte
diļļu bunte
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
5
5 olas
olas
2 glāzes
2 glāzes milti
milti
 
svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
Mērcei
1 glāze
1 glāze krējums
krējums
1 glāze
1 glāze majonēze
majonēze
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
5-6
5-6 tomāti
tomāti
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kabačus var ne vien pildīt vai cept pankūkās un plācenīšos, bet arī pagatavot no tiem gardu sāļo torti. Recepti iesaka Līga Bajāre.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kabačus sarīvē uz rupjās rīves, liek bļodā, pievieno tējkaroti sāls, samaisa, lai izdalās sula. Dilles sasmalcina. Ķiplokus izspiež caur spiedi.

    Burkānus sagriež ripiņās, sīpolus nomizo un sasmalcina. Burkānus un sīpolus apcep nelielā daudzumā pannā uzkarsētas eļļas.

    Kabačiem nospiež un nolej lieko šķidrumu. Pievieno nospiestajiem kabačiem apceptos burkānus ar sīpoliem, ķiplokus, dilles, sāli, piparus, olas, miltus, visu samaisa viendabīgā masā.

    Uzkarsē pannu ar pretpiedeguma pārklājumu un cep lielās kabaču pankūkas, ko izmantot tortes kārtām.

    Gatavo mērci. Ķiplokus nomizo un izpiež caur spiedi. Pievieno krējumu, majonēzi un visu samaisa. Tomātus sagriež šķēlēs.

    Gatavo torti. Kabaču pankūku liek uz šķīvja, pārziež ar mērci, pārklāj ar tomātu šķēlēm, tad liek nākamo kārtu, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.

    Torte vislabāk garšos, ja to ieliks ledusskapī, ļaujot pāris stundas garšām "saprecēties".

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form