Foto recepte: superkraukšķīgās kartupeļu pankūkas uzkodām
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
10
10 vidēji lieli kartupeļi
vidēji lieli kartupeļi
2 ĒK
2 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
2 šķipsnas
2 šķipsnas soda
soda
 
rapšu eļļa cepšanai
rapšu eļļa cepšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Kanapē un sviestmaizes
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šīs kartupeļu pankūkas izdodas stingras, superkraukšķīgas un atdziestot saglabā formu, tādēļ tās, gluži kā čipsus vai ķiploku grauzdiņus, var ērti baudīt, pa vienai vien ar pirkstiem ķeksējot no bļodas un mērcējot skābajā krējumā vai kādā pašgatavotā uzkodu mērcē. Ja gaidi ciemiņus, šīs pankūciņas vari celt galdā kā pamatu uzkodām, pārziežot ar siera salātiem, gvakamoli, krēmsieru un lasi, humusu vai dekorējot ar zaļumu biezpienu un gabaliņu siļķes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno sāli, sodu, cieti, citronu sulu vai etiķi un apmaisi. Skābinātājs nepieciešams, lai kartupeļu masa nekļūtu tumša un pankūkas izceptos skaisti zeltainas.

    Foto recepte: superkraukšķīgās kartupeļu pankūkas uzkodām
    Foto: Privātais arhīvs

    Pannā uzkarsē eļļu, ar aprēķinu, lai ar eļļu būtu noklāta visa pannas virsma.

    Ar karoti liek karstajā eļļā kartupeļu piciņas un saplacina.

    Kad pankūkas apcepušās zeltainas no vienas puses, tad tās ar lāpstiņu uzmanīgi apgriež un cep vēl aptuveni minūti.

    Foto recepte: superkraukšķīgās kartupeļu pankūkas uzkodām
    Foto: Privātais arhīvs

    Noņem pankūkas no pannas un liek caurdurī, sietiņā vai augļu traukā, lai notecinātu lieko eļļu. Ja vēlies, lai pankūkas pēc izcepšanas kļūst stingras un saglabā kraukšķīgumu, svarīgi ir tās pareizi atdzesēt, liekot atstatus vienu no otras.

    Foto recepte: superkraukšķīgās kartupeļu pankūkas uzkodām
    Foto: Privātais arhīvs

    Ieteicams likt pankūkas vertikāli, starp tām sagalabājot atstarpes, kur no visām pusēm cirkulēt gaisam, lai neveidotos kondensāts un pankūciņas nekļūtu mitras.

    Pankūkas var baudīt gan siltas – ar skābu krējumu un brūkleņu zapti, gan atdzisušas – ar pašgatavotu uzkodu mērci (te atradīsi receptes gardām mērcītēm).

    Foto recepte: superkraukšķīgās kartupeļu pankūkas uzkodām
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form