Foto recepte: superkraukšķīgās kartupeļu pankūkas uzkodām
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas

Šīs kartupeļu pankūkas izdodas stingras, superkraukšķīgas un atdziestot saglabā formu, tādēļ tās, gluži kā čipsus vai ķiploku grauzdiņus, var ērti baudīt, pa vienai vien ar pirkstiem ķeksējot no bļodas un mērcējot skābajā krējumā vai kādā pašgatavotā uzkodu mērcē. Ja gaidi ciemiņus, šīs pankūciņas vari celt galdā kā pamatu uzkodām, pārziežot ar siera salātiem, gvakamoli, krēmsieru un lasi, humusu vai dekorējot ar zaļumu biezpienu un gabaliņu siļķes.

Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno sāli, sodu, cieti, citronu sulu vai etiķi un apmaisi. Skābinātājs nepieciešams, lai kartupeļu masa nekļūtu tumša un pankūkas izceptos skaisti zeltainas.

Foto recepte: superkraukšķīgās kartupeļu pankūkas uzkodām
Foto: Privātais arhīvs

Pannā uzkarsē eļļu, ar aprēķinu, lai ar eļļu būtu noklāta visa pannas virsma.

Ar karoti liek karstajā eļļā kartupeļu piciņas un saplacina.

Kad pankūkas apcepušās zeltainas no vienas puses, tad tās ar lāpstiņu uzmanīgi apgriež un cep vēl aptuveni minūti.

Foto recepte: superkraukšķīgās kartupeļu pankūkas uzkodām
Foto: Privātais arhīvs

Noņem pankūkas no pannas un liek caurdurī, sietiņā vai augļu traukā, lai notecinātu lieko eļļu. Ja vēlies, lai pankūkas pēc izcepšanas kļūst stingras un saglabā kraukšķīgumu, svarīgi ir tās pareizi atdzesēt, liekot atstatus vienu no otras.

Foto recepte: superkraukšķīgās kartupeļu pankūkas uzkodām
Foto: Privātais arhīvs

Ieteicams likt pankūkas vertikāli, starp tām sagalabājot atstarpes, kur no visām pusēm cirkulēt gaisam, lai neveidotos kondensāts un pankūciņas nekļūtu mitras.

Pankūkas var baudīt gan siltas – ar skābu krējumu un brūkleņu zapti, gan atdzisušas – ar pašgatavotu uzkodu mērci (te atradīsi receptes gardām mērcītēm).

Foto recepte: superkraukšķīgās kartupeļu pankūkas uzkodām
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form