Foto: Privātais arhīvs
Šīs kartupeļu pankūkas izdodas stingras, superkraukšķīgas un atdziestot saglabā formu, tādēļ tās, gluži kā čipsus vai ķiploku grauzdiņus, var ērti baudīt, pa vienai vien ar pirkstiem ķeksējot no bļodas un mērcējot skābajā krējumā vai kādā pašgatavotā uzkodu mērcē. Ja gaidi ciemiņus, šīs pankūciņas vari celt galdā kā pamatu uzkodām, pārziežot ar siera salātiem, gvakamoli, krēmsieru un lasi, humusu vai dekorējot ar zaļumu biezpienu un gabaliņu siļķes.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

10 vidēji lieli kartupeļi2 ĒKkartupeļu ciete1 ĒKcitronu sula pēc garšassāls2 šķipsnassoda rapšu eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno sāli, sodu, cieti, citronu sulu vai etiķi un apmaisi. Skābinātājs nepieciešams, lai kartupeļu masa nekļūtu tumša un pankūkas izceptos skaisti zeltainas.

Foto: Privātais arhīvs
2

Pannā uzkarsē eļļu, ar aprēķinu, lai ar eļļu būtu noklāta visa pannas virsma.

3

Ar karoti liek karstajā eļļā kartupeļu piciņas un saplacina.

4

Kad pankūkas apcepušās zeltainas no vienas puses, tad tās ar lāpstiņu uzmanīgi apgriež un cep vēl aptuveni minūti.

Foto: Privātais arhīvs
5

Noņem pankūkas no pannas un liek caurdurī, sietiņā vai augļu traukā, lai notecinātu lieko eļļu. Ja vēlies, lai pankūkas pēc izcepšanas kļūst stingras un saglabā kraukšķīgumu, svarīgi ir tās pareizi atdzesēt, liekot atstatus vienu no otras.

Foto: Privātais arhīvs
6

Ieteicams likt pankūkas vertikāli, starp tām sagalabājot atstarpes, kur no visām pusēm cirkulēt gaisam, lai neveidotos kondensāts un pankūciņas nekļūtu mitras.

7

Pankūkas var baudīt gan siltas – ar skābu krējumu un brūkleņu zapti, gan atdzisušas – ar pašgatavotu uzkodu mērci (te atradīsi receptes gardām mērcītēm).

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!