Foto recepte: Šveices ābolkūka bez mīklas rullēšanas
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Loading...
Sastāvdaļas
8
8 āboli
āboli
4
4 olas
olas
150 g
150 g mīksts sviests
mīksts sviests
150 g
150 g cukurs
cukurs
200 g
200 g milti
milti
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1
1 citrons, norīvēta miziņa
citrons, norīvēta miziņa
pēc garšas
pēc garšas pūdercukurs
pūdercukurs
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Šī gardā un sulīgā ābolkūka ir vienkārši pagatavojama no teju katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām, turklāt bez mīklas raudzēšanas un rullēšanas. Visu samaisi, lej veidnē, pārklāj ar ābolu šķēlēm un pārējo paveiks cepeškrāsns! Pirms pasniegšanas neaizmirsti ābolkūku pārbirdināt ar gaisīgiem pūdercukura puteklīšiem. Foto recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj kūkas veidni ar cepamo papīru, ietauko.

    Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež plānās šķēlītēs.

    Sakuļ olas ar cukuru, līdz masa ir gaiša un dubultojas apjomā.

    Pievieno mīkstu sviestu, atstājot nedaudz ābolu ieziešanai. Sviestu iekuļ mīklā.

    Pievieno miltus, cepamo pulveri un citrona miziņas. Iemaisa viendabīgu mīklu. Lej mīklu veidnē.

    Foto recepte: Šveices ābolkūka bez mīklas rullēšanas
    Foto: Privātais arhīvs

    Liek ābolu šķēlītes uz mīklas.

    Foto recepte: Šveices ābolkūka bez mīklas rullēšanas
    Foto: Privātais arhīvs

    Ieziež ābolus ar atlikušo sviestu un apkaisa ar pūdercukuru.

    Foto recepte: Šveices ābolkūka bez mīklas rullēšanas
    Foto: Privātais arhīvs

    Liek krāsnī un cep 35 minūtes.

    Foto recepte: Šveices ābolkūka bez mīklas rullēšanas
    Foto: Privātais arhīvs

    Pirms pasniegšanas vēlreiz pārkaisa ar ar pūdercukuru.

    Foto recepte: Šveices ābolkūka bez mīklas rullēšanas
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form