Foto: Privātais arhīvs
Šī gardā un sulīgā ābolkūka ir vienkārši pagatavojama no teju katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām, turklāt bez mīklas raudzēšanas un rullēšanas. Visu samaisi, lej veidnē, pārklāj ar ābolu šķēlēm un pārējo paveiks cepeškrāsns! Pirms pasniegšanas neaizmirsti ābolkūku pārbirdināt ar gaisīgiem pūdercukura puteklīšiem. Foto recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

8 āboli4 olas150 gmīksts sviests150 gcukurs200 gmilti2 TKcepamais pulveris1 citrons, norīvēta miziņa pēc garšaspūdercukurs

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj kūkas veidni ar cepamo papīru, ietauko.

2

Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež plānās šķēlītēs.

3

Sakuļ olas ar cukuru, līdz masa ir gaiša un dubultojas apjomā.

4

Pievieno mīkstu sviestu, atstājot nedaudz ābolu ieziešanai. Sviestu iekuļ mīklā.

5

Pievieno miltus, cepamo pulveri un citrona miziņas. Iemaisa viendabīgu mīklu. Lej mīklu veidnē.

Foto: Privātais arhīvs
6

Liek ābolu šķēlītes uz mīklas.

Foto: Privātais arhīvs
7

Ieziež ābolus ar atlikušo sviestu un apkaisa ar pūdercukuru.

Foto: Privātais arhīvs
8

Liek krāsnī un cep 35 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs
9

Pirms pasniegšanas vēlreiz pārkaisa ar ar pūdercukuru.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!