Foto recepte: Šveices ābolkūka bez mīklas rullēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Šī gardā un sulīgā ābolkūka ir vienkārši pagatavojama no teju katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām, turklāt bez mīklas raudzēšanas un rullēšanas. Visu samaisi, lej veidnē, pārklāj ar ābolu šķēlēm un pārējo paveiks cepeškrāsns! Pirms pasniegšanas neaizmirsti ābolkūku pārbirdināt ar gaisīgiem pūdercukura puteklīšiem. Foto recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj kūkas veidni ar cepamo papīru, ietauko.

Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež plānās šķēlītēs.

Sakuļ olas ar cukuru, līdz masa ir gaiša un dubultojas apjomā.

Pievieno mīkstu sviestu, atstājot nedaudz ābolu ieziešanai. Sviestu iekuļ mīklā.

Pievieno miltus, cepamo pulveri un citrona miziņas. Iemaisa viendabīgu mīklu. Lej mīklu veidnē.

Foto recepte: Šveices ābolkūka bez mīklas rullēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Liek ābolu šķēlītes uz mīklas.

Foto recepte: Šveices ābolkūka bez mīklas rullēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Ieziež ābolus ar atlikušo sviestu un apkaisa ar pūdercukuru.

Foto recepte: Šveices ābolkūka bez mīklas rullēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Liek krāsnī un cep 35 minūtes.

Foto recepte: Šveices ābolkūka bez mīklas rullēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Pirms pasniegšanas vēlreiz pārkaisa ar ar pūdercukuru.

Foto recepte: Šveices ābolkūka bez mīklas rullēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Comment Form