Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Kazanā gatavots plovs, sekojot šīs receptes norādījumiem, būs irdens un supergaršīgs. Ķiplokus lieku klāt maz un sīki sakapātus, jo neesam lieli ķiploku cienītāji. Un nekādu tomātu mērci vai pastu! Norādītais produktu daudzums paredzēts aptuveni 15 ēdājiem," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.

Gaļu sagriež aptuveni 2×2 cm gabalos. Sīpolus nomizo, sagriež pusmēnešos. Burkānus griež gareniski 0,5×0,5 cm. Ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Čili piparu sakapā.

Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
Foto: Privātais arhīvs

Kazanu ieeļļo un uzkarsē. Liek iekšā gaļu un apcep brūnu, ik pa laikam apmaisot.

Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
Foto: Privātais arhīvs

Klāt liek sīpolus un turpina cept.

Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
Foto: Privātais arhīvs

Pievieno burkānus, ķiplokus, čili un cep vēl 5-7 minūtes.

Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
Foto: Privātais arhīvs

Kad viss apcepts, pārlej ar ūdeni un sautē aptuveni 45 minūtes.

Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
Foto: Privātais arhīvs

Pa to laiku mazgā rīsus. Ūdeni traukā nomaina 7-8 reizes, līdz skalojamais ūdens ir pilnīgi dzidrs.

Ieber rīsus kazanā, vienmērīgi izlīdzina, bet nemaisa. Ūdenim jābūt aptuveni divu pirkstu līmenī virs rīsiem. Liek virsū vāku un uz nelielas uguns tvaicē 20 minūtes.

Noceļ kazanu no uguns un ļauj plovam atpūsties 30 minūtes. Vāku nedrīkst virināt!

Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
Foto: Privātais arhīvs

Izmaisa un pasniedz. Sāli, piparus, zaļumus un garšvielas katrs savā šķīvī pievieno pēc savas gaumes.

Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form