Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 ml
150 ml eļļa
eļļa
2 kg
2 kg jēra pakaļējā ciska
jēra pakaļējā ciska
4
4 lieli sīpoli
lieli sīpoli
4
4 lielas ķiploka daivas
lielas ķiploka daivas
6
6 lieli burkāni
lieli burkāni
2,5 l
2,5 l ūdens (aptuveni)
ūdens (aptuveni)
1 kg
1 kg ar tvaiku apstrādāti rīsi
ar tvaiku apstrādāti rīsi
1
1 čili pipars
čili pipars
pēc garšas
pēc garšas sāls un melnie pipari
sāls un melnie pipari
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Uzbeku nacionālā virtuve
  • "Kazanā gatavots plovs, sekojot šīs receptes norādījumiem, būs irdens un supergaršīgs. Ķiplokus lieku klāt maz un sīki sakapātus, jo neesam lieli ķiploku cienītāji. Un nekādu tomātu mērci vai pastu! Norādītais produktu daudzums paredzēts aptuveni 15 ēdājiem," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu sagriež aptuveni 2×2 cm gabalos. Sīpolus nomizo, sagriež pusmēnešos. Burkānus griež gareniski 0,5×0,5 cm. Ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Čili piparu sakapā.

    Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Kazanu ieeļļo un uzkarsē. Liek iekšā gaļu un apcep brūnu, ik pa laikam apmaisot.

    Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Klāt liek sīpolus un turpina cept.

    Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Pievieno burkānus, ķiplokus, čili un cep vēl 5-7 minūtes.

    Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Kad viss apcepts, pārlej ar ūdeni un sautē aptuveni 45 minūtes.

    Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Pa to laiku mazgā rīsus. Ūdeni traukā nomaina 7-8 reizes, līdz skalojamais ūdens ir pilnīgi dzidrs.

    Ieber rīsus kazanā, vienmērīgi izlīdzina, bet nemaisa. Ūdenim jābūt aptuveni divu pirkstu līmenī virs rīsiem. Liek virsū vāku un uz nelielas uguns tvaicē 20 minūtes.

    Noceļ kazanu no uguns un ļauj plovam atpūsties 30 minūtes. Vāku nedrīkst virināt!

    Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Izmaisa un pasniedz. Sāli, piparus, zaļumus un garšvielas katrs savā šķīvī pievieno pēc savas gaumes.

    Foto recepte: vienkāršais plovs kazanā 15 ēdājiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form