Foto recepte: Zemeņu un biezpiena torte kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto
3.5000 10
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
BISKVĪTAM
4
4 olas
olas
50 g
50 g piens
piens
60 g
60 g rīsu milti
rīsu milti
10 g
10 g nesaldināts kakao pulveris
nesaldināts kakao pulveris
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
pēc garšas
pēc garšas stēvija vai cits saldinātājs
stēvija vai cits saldinātājs
KRĒMAM
300 g
300 g vājpiena biezpiens
vājpiena biezpiens
300 g
300 g beztauku biezpiena krēms "Alma"
beztauku biezpiena krēms "Alma"
1
1 banāns (150 g)
banāns (150 g)
200 g
200 g zemenes
zemenes
DEKORAM
150 g
150 g zemenes
zemenes
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Zemeņu laiks ir sācies ne pa jokam!" tā recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju tiem, kas apņēmušies ēst veselīgāk un vairāk nodarboties ar sportu, sadarbībā ar fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvājam receptes ēdieniem ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

    Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno pienu, kakao, miltus, cepamo pulveri, saldinātāju un sajauc visu viendabīgā masā.

    Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Kakao-olu masai pievieno saputotos olu baltumus un iemaisa tos.

    Masu lej uz cepamās paplātes, izmantojot cepamo papīru, silikona vai teflona paklājiņu.

    Liek cepeškrāsnī un cep ~15 minūtes iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

    Pēc tam izslēdz krāsni un atstāj tajā biskvītu cepties vēl 5 minūtes. Izņem to no krāsns, atdzesē un sagriež četrās daļās.

    Kamēr biskvīts dziest, gatavo krēmu. Sablendē biezpiena krēmu, biezpienu, banānu un saldinātāju viendabīgā masā. Zemenes vai nu smalki sagriež vai nedaudz sablendē.

    Veido kūku. Smērē biezpiena krēmu uz biskvīta plāksnes, virs krēma kārtas uzklāj sablendētās zemenes. Tā atkārto ar visām plāksnēm. Pēdējo biskvītu augšpusē pārsmērē ar biezpiena krēmu, dekorē ar šķēlēs sagrieztām zemenēm.

    Lai labi garšo!

    Ēdiena (100 g) uzturvērtība:

    Olbaltumvielas – 8,7 g
    Ogļhidrāti – 8,3 g
    Tauki – 2,1 g
    Kilokalorijas – 91

    Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form