Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Zemeņu laiks ir sācies ne pa jokam!" tā recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju tiem, kas apņēmušies ēst veselīgāk un vairāk nodarboties ar sportu, sadarbībā ar fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvājam receptes ēdieniem ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 olas50 gpiens60 grīsu milti10 gnesaldināts kakao pulveris0.5 TKcepamais pulveris pēc garšasstēvija vai cits saldinātājs300 gvājpiena biezpiens300 gbeztauku biezpiena krēms "Alma"1 banāns (150 g)200 gzemenes150 gzemenes

Sagatavošana

1

Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno pienu, kakao, miltus, cepamo pulveri, saldinātāju un sajauc visu viendabīgā masā.

2

Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Kakao-olu masai pievieno saputotos olu baltumus un iemaisa tos.

3

Masu lej uz cepamās paplātes, izmantojot cepamo papīru, silikona vai teflona paklājiņu.

4

Liek cepeškrāsnī un cep ~15 minūtes iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

5

Pēc tam izslēdz krāsni un atstāj tajā biskvītu cepties vēl 5 minūtes. Izņem to no krāsns, atdzesē un sagriež četrās daļās.

6

Kamēr biskvīts dziest, gatavo krēmu. Sablendē biezpiena krēmu, biezpienu, banānu un saldinātāju viendabīgā masā. Zemenes vai nu smalki sagriež vai nedaudz sablendē.

7

Veido kūku. Smērē biezpiena krēmu uz biskvīta plāksnes, virs krēma kārtas uzklāj sablendētās zemenes. Tā atkārto ar visām plāksnēm. Pēdējo biskvītu augšpusē pārsmērē ar biezpiena krēmu, dekorē ar šķēlēs sagrieztām zemenēm.

Lai labi garšo!

Ēdiena (100 g) uzturvērtība:

Olbaltumvielas – 8,7 g
Ogļhidrāti – 8,3 g
Tauki – 2,1 g
Kilokalorijas – 91

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!