Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kas gan būtu bagātīgas vakariņas bez gaļas? Lūk, ideja nesteidzīgai, bet ļoti gardai maltītei ar cūkgaļas cepeti, kas lēni cepts, lai gaļa būtu patiesi maiga, bet ādiņa – kraukšķīga. Cepeti pasniedz kopā ar sīpoliem, kartupeļu biezeni un, ja ir luste, zaļajām pupiņām.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
700 gcūkgaļas pavēdere1 ĒKsakapāts rozmarīns1 ĒKfenheļa sēklas2 gab.ķiploka daiviņas1 ĒKjūras sāls2 gab.sīpoli (sagriezti ripiņās)300 mlcūkgaļas buljons PASNIEGŠANAI: kartupeļu biezputra zaļās pupiņas

Sagatavošana

1

Cūkas pavēderes gabaliņā ar asu nazi izdara dziļus iegriezumus krusteniski pāri visai ādai (skat. 2. attēlu).

2

Pēc tam gaļas gabaliņu liek izlietnē un pārlej ar verdošu ūdeni – tas nepieciešams, lai cūkas āda nedaudz sarautos, bet apcepot tā kļūs vēl kraukšķīgāka.

3

Gaļas gabaliņu noslauka sausu ar virtuves dvieļiem un atstāj nostāvēties aptuveni 30 minūtes, lai āda nožūtu.

4

Ar piestu vai naža virsmu saberž kopā rozmarīnu, fenheļa sēklas un ķiploka daiviņas. Garšvielu maisījumu pēc tam ieberž cūkas ādā kopā ar sāli, lai garšvielas aizpildītu iegriezumus.

5

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220oC.

6

Cepamā trauka pamatnē izkārto sīpolu šķēlītes, cūkgaļas gabaliņu liek tiem pa virsu, bet apkārt aplej karstu cūkgaļas buljonu.

7

Cūkas gabaliņu liek cepeškrāsnī un cep 30 minūtes. Pēc tam cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 150oC un cep vēl pusotru līdz divas stundas, līdz gaļa ir pietiekami maiga, bet cepeša āda kraukšķīga.

8

Gatavo cepeti ņem laukā no cepeškrāsns un atstāj siltā vietā 10-15 minūtes atpūsties.

9

Gaļu pirms pasniegšanas sagriež biezās šķēlītēs, pasniedz kopā ar ceptajiem sīpoliem.

10

Kā piedevas pievieno kartupeļu biezputru un zaļās pupiņas, pa virsu cepeša gabaliņam lejot buljonu, kas cepot bijis līdzās gaļas gabaliņam.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!