Franču sīpolu zupa
Foto: Shutterstock
3.4167 12
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Sātīgā Franču sīpolu zupa ar grauzdiņiem un siera cepurīti.

Sīpolus nomizo, sagriež plānās sloksnītēs, cep sakarsētās taukvielās, līdz kļūst zeltaini.

Pievieno dārzeņu buljonu un vāra 15-20 minūtes. Sāls, pipari pēc garšas.


Maizi sagriež šķēlītēs, tās liek uz plāts un cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 150 grādu temperatūrā apcep.

Kad maizītes kļūst zeltainas, tās izņem no krāsns, bet temperatūru cepeškrāsnī paaugstina līdz 250-275 grādiem.

Maizi sagriež kubiņos.

Sakarsē podiņus vai krāsnij piemērotus zupas šķīvjus (man personīgi podiņi tīk vislabāk).

Piepilda ar zupu un pārkaisa ar maizes kubiņiem. Pāri liek biezu siera kārtu. Liek podiņus krāsnī un ārā ņem tad, kad siers izkusis un ieguvis skaistu nokrāsu.

Pasniedz nekavējoties.

Iesūtīja:
materiāli no www.calis.lv arhīva

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form