Foto: Shutterstock
Pannā cepti vai eļļā vārīti kāpostu pīrādziņi.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
750 gmilti1.5 glāzeūdens50 gsviests vai margarīns1 gab.ola1 TKsāls25 graugs PILDĪJUMAM:2 kgkāposts4 gab.vārītas olas150 gsviests1 TKcukurs sāls

Sagatavošana

1

Mīkla: sviestu samīca, pievieno sāli, olas, aukstu ūdeni, raugu. Tad pievieno miltus un iejauc mīklu. Mīklu liek siltā vietā uzrūgt.

2

Pildījums: kāpostu sašķērē, ja kāposts ir rūgtens, tad aplej ar verdošu ūdeni un nolej sietā.

3

Pannā izkausē sviestu, pievieno kāpostus un cep maisot 10-15 minūtes. Jāraugās, lai kāposti nepiedeg!

4

Padoms: pīrādziņu pildīšanai var izmantot arī štovētus skābos kāpostus.

5

Tad pievieno vārītu, sagrieztu olu, cukuru un sāli pēc garšas.

6

Līdzko mīkla uzrūgusi, to sagriež porciju gabaliņos. Izrulē plācenīšus, uz katra plācenīša liek pildījumu un malas aizspiež.

7

Pīrādziņus var cept uz pannas, katliņā sakarsētā eļļā vai taukvāres katlā 4 - 5 minūtes 160*C.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!