Gaisīgā omlete ar sieru un saldētiem dārzeņiem
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g saldēti vai svaigi dārzeņi
saldēti vai svaigi dārzeņi
6
6 olas
olas
100 ml
100 ml piens
piens
100 g
100 g Krievijas siers
Krievijas siers
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Ikdienas maltītei
  • Omletes un olu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • "Paldies Dievam un dietologiem, ka ir reabilitējuši olas un tās atkal ir kļuvušas par ieteicamu produktu visiem – gan tievētājiem, gan dzīves baudītājiem. Tāpēc iesaku pagatavot šo izcilo mūsu mājas gaisīgo omleti, ar kuru var mieloties gan dienu iesākot, gan dienas izskaņā," mudina mūsu lasītāja Ieva, piesakot savas iecienītās omletes recepti."Tasty" recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai,

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uz norādīto produktu daudzumu cepšanai izmantota panna 28 cm diametrā.

    Saldētos vai svaigos dārzeņus (mēs esam iecienījuši brokoļus vai ziedkāpostus) liek pannā un pāris minūtes apcep nelielā eļļas daudzumā, līdz tie gandrīz gatavi, bet vēl nedaudz kraukšķīgi.

    Olām atdala dzeltenumus no baltuma, dzeltenumus sakuļ ar sāli, pipariem, pielej klāt pienu (pienu var aizvietot ar saldo krējumu) un sakuļ. Pārlej pannā dārzeņiem, uzliek vāku un cep 4 minūtes uz vidējas liesmas.

    Olu baltumus sakuļ ar sāli stingrās putās, noņem pannai vāku un izliek olbaltumu putas pa virsu omletei, uzliek vāku un cep vēl 4 minūtes.

    Sarīvē sieru un uzkaisa pa virsu omletei, sadala omleti uz pusēm, apgriež vienu daļu otrai virsū, sadala pa porcijām, un pasniedz.

    Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

    Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

    Vairāk par konkursu lasi te!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form