Foto: Privātais arhīvs

"Paldies Dievam un dietologiem, ka ir reabilitējuši olas un tās atkal ir kļuvušas par ieteicamu produktu visiem – gan tievētājiem, gan dzīves baudītājiem. Tāpēc iesaku pagatavot šo izcilo mūsu mājas gaisīgo omleti, ar kuru var mieloties gan dienu iesākot, gan dienas izskaņā," mudina mūsu lasītāja Ieva, piesakot savas iecienītās omletes recepti."Tasty" recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai,

Uz norādīto produktu daudzumu cepšanai izmantota panna 28 cm diametrā.

10Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gsaldēti vai svaigi dārzeņi6 olas100 mlpiens100 gKrievijas siers pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari

Sagatavošana

1

Saldētos vai svaigos dārzeņus (mēs esam iecienījuši brokoļus vai ziedkāpostus) liek pannā un pāris minūtes apcep nelielā eļļas daudzumā, līdz tie gandrīz gatavi, bet vēl nedaudz kraukšķīgi.

2

Olām atdala dzeltenumus no baltuma, dzeltenumus sakuļ ar sāli, pipariem, pielej klāt pienu (pienu var aizvietot ar saldo krējumu) un sakuļ. Pārlej pannā dārzeņiem, uzliek vāku un cep 4 minūtes uz vidējas liesmas.

3

Olu baltumus sakuļ ar sāli stingrās putās, noņem pannai vāku un izliek olbaltumu putas pa virsu omletei, uzliek vāku un cep vēl 4 minūtes.

4

Sarīvē sieru un uzkaisa pa virsu omletei, sadala omleti uz pusēm, apgriež vienu daļu otrai virsū, sadala pa porcijām, un pasniedz.

Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

Vairāk par konkursu lasi te!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!