Foto: DELFI
Valentīndienai, šķiet, nav nekā piemērotāka saldās kāres remdināšanai par gaisīgo un uz mēles kūstošo "Pavlovu". Ja vairies no šīs kūkas gatavošanas, jo process šķiet sarežģīts, tad pēdējais laiks lauzt šo pieņēmumu, jo tas pavisam neatbilst patiesībai. Pārliecinies par to pats!
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 gab.olu baltumi200 gcukurs šķipsnavaniļas cukurs1 TKkukurūzas ciete500 mlsaldais krējums50 gcukurs ogas (zemenes, mellenes, upenes, smiltsērkšķi u.c. vai augļi)

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 100 grādus karstu.

2

Vispirms jāsaputo olu baltumi. Tīrā, sausā stikla bļodā liec olu baltumus un ar vidēji ātru miksera režīmu puto tos, līdz parādās putas. Tad pamazām, pa ēdamkarotei pievieno cukuru un nepārtraukti puto. Putošana ilgst salīdzinoši ilgi - gandrīz 10 minūtes. Masai jābūt biezai, spīdīgai un stingrai. Apgriežot otrādi bļodu, olu baltumam nevajadzētu tecēt. Īsi pirms putošanas beigām pievieno vaniļas cukuru un kukurūzas cieti.

3

Izklāj uz pannas cepamo papīru un ar karoti izkārto olu baltumu tādā formā, kādu vēlies Pavlovu. Vari veidot vairākas mazākas kūciņas, vienu lielu vai arī veidot to gredzena veidā - tad to būs vieglāk sagriezt. Valentīndienas noskaņā vari veidot arī sirds formu pa visu pannu. Kad forma izveidota, liec cepties cepeškrāsnī ventilatora režīmā.

4

Cep jeb pareizāk sakot, kaltē 40-50 minūtes. Nevajadzētu mainīt temperatūru, citādi tā vai nu kļūs pārāk cieta vai arī vidus būs pārāk mīksts.

5

Pēc cepšanas atdzesē olu baltumu vismaz 40 minūtes.

6

Atsevišķā bļodā puto saldo krējumu, pamazām pievienojot cukuru un vaniļas cukuru. Putukrējumam jābūt vidēji stingram, lai tas nelīst nost no kūkas, bet nav arī pārāk ciets un grūti smērējams.

7

Pa virsu olu baltuma pamatnei izkārto putukrējumu un pa virsu izkārto ogas un augļus. Var pārbērt pāri pūdercukuru. Ja vēlies, garnējumu var papildināt arī ar sablenderētu ogu mērci, piemēram, zemenēm, tikai tad pārlej to īsi pirms pasniegšanas, lai olbaltums neizšķīst.

8

Vislabāk kūka garšos, ja ieliksi to ledusskapī un ļausi vismaz 30 minūtes tai ievilkties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!